16 Mart 2020 09:06
Son Güncellenme Tarihi: 16 Mart 2020 14:53

İYİ Parti milletvekilleri, koronavirüs sebebiyle sokağa çıkma yasağı istedi

İYİ Partili vekiller, koronavirüs nedeniyle Türkiye'de sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi için Bakan Koca'ya çağrıda bulundu. HDP ise sokağa çıkma yasağı önerisine katılmadıklarını açıkladı.

  Fotoğraf: MA

Paylaş

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ile Isparta Milletvekili Aylin Cesur, koronavirüs nedeniyle Türkiye'de sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrıda bulundu.

Türkiye’de koronavirüse yönelik tedbirlerin artırılmasına yönelik son olarak bar, gece kulübü, pavyon ve diskoteklerin faaliyetlerinin geçici olarak durdurulma kararının ardından İYİ Parti’den "OHAL ve sokağa çıkma yasağı ilan edilsin" çağrısı geldi. İki vekil de mesajlarında koronavirüsün hızla yayıldığı ve 1809 kişinin yaşamını yitirdiği İtalya’yı örnek göstererek durumun daha kötüleşmesinin önüne geçmek için bu tedbirlerin şart olduğunu söyledi.

HDP: YASAK, DENETİMİ İMKANSIZ HALE GETİRİR

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, koronavirüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında gündeme gelen sokağa çıkma yasağı önerisini doğru bulmadıklarını belirterek, “Bu yöntem tüm dayanışma imkanlarını ortadan kaldırabilir. Bilgilendirme ve tedbir süreçlerini hükümetin tekeline sokacak ve denetimi imkansız kılacak bir yöntem olur” dedi.

HDP Basın bürosu aracılığıyla konuya ilişkin soruyu yanıtlayan Sancar, “Sokağa çıkma yasağı gibi bir yöntemi şu anda doğru bulmuyoruz. Bu yöntem tüm dayanışma imkanlarını ortadan kaldırabilir. Bilgilendirme ve tedbir süreçlerini hükümetin tekeline sokacak ve denetimi imkansız kılacak bir yöntem olur bu. Bunun yerine tedbirlere riayet edilmesi için çalışmalar yapılmalıdır. Şeffaflığı ve dayanışmayı ortadan kaldıracak yöntemlere meyledilmemelidir” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rusya: Cihatçılar İdlib anlaşmasına uymuyor

SONRAKİ HABER

ABD’de koronavirüs salgını: Sosyal güvenlik sistemi ifşa oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...