16 Mart 2020 07:21

Innovia 4 mağdurları: Ev sahibi olalım derken dert sahibi olduk

Yeşil GYO’nun imzasının bulunduğu 2015 yılında bitirilmesi öngörülen Innovia projesinde evler hâlâ teslim edilmedi. Evleri teslim edilmeyen yurttaşlar eylem yaptı. 

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

Yeşil GYO’nun imzasının bulunduğu Innovia projesinin birinci, ikinci ve üçüncü etaplarında 9 bin 100 konut teslim edilirken projenin dördüncü etabından konut satın alanlar, mağdur durumda. 2015 yılında bitirilmesi öngörülen projede, hâlâ teslimler yapılmadı. 

İstanbul Esenyurt'taki Yeşil İnşaat tarafından teslim edilemeyen dairelerini alabilmek için bir araya gelen onlarca yurttaş eylem yaptı. Innovia 4 önünde bir araya gelen mağdurlar, "Evlerimiz çürüyor. Bunlar milli servet, devletten yardım bekliyoruz" pankartını açtı. Eyleme Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi de destek verdi.

"YASA TEKLİFİ SUNACAĞIZ"

Burada konuşan CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi, yurttaşların sorunlarının çözümüne dair ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Önemli olan vatandaşlar nasıl ev sahibi olacağı. Bir an önce bu inşaatların bitirilmesi ve evlerine kavuşması için elimizden geleni yapılmayacağız.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklarla görüşmeler gerçekleştireceğiz ve bir yasa teklifi hazırlayarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bu yasa teklifini sunacağız. Hep birlikte çözümler üretmek için çalışmalar yürüteceğiz. Çözümsüz sorun yoktur. Vatandaşlarımız, ev sahibi olalım derken dert sahibi oldu. Sorunu takip edeceğiz, bu sorun çözülen kadar hem burada ve hem de TBMM'de vatandaşlarımızın yanında olacağız" diye konuştu.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ise şunları söyledi: "Bu sorunu geçmişten biliyoruz. Bunun telafisi imkansız sorunlar yaratacağını daha önce defalarca paylaştık. Burada bir buçuk emsalik yerler iki buçuk emsale çıkarılmış belediyeden. Daha sonra müteahhit, beledeyiden beş emsale kadar izin almış. Müteahhit on emsal yapmış, on beş emsal satmış. Bir kaç tipli sorun var. Bu sorunun belediye tarafından tek başına çözümü imkansızdır."

"ELİMİZDE, AVUCUMUZDA OLANLARI YATIRDIK, MAĞDURUZ"

Vatandaşlarda yıllardır mağdur durumda. Evlerini, arabalarını, çocuklarının geleceğini yatırdıkları evleri bir türlü teslim alamadılar. Konuştuğumuz Habay Özgür, 2011 yılında daireyi aldıklarını, borçları olmadığını söyleyerek, "Bütün borçlarımız bitmesine rağmen hala evlerimizi bize teslim etmediler, bizimle görüşmüyorlar. 'Gidin kime şikayet ederseniz edin' diyorlar. Elimizde avucumızda olanları buraya yatırdık, şimdi mağduruz. Dava açtım, davayı kazandım. İstinafa gitti, iki yıl oldu. Oradan da sonuç çıkmadı. Yargı, devlet, şirket tarafından mağdur edildik. Hiç kimse yardım etmiyor. Yargı süreci devam ediyor, mahkeme sonucunu bekleyeceğim. Komisyon kuruldu. Onun peşinden de koşacağım" diye konuştu.

Nazan Şahin ise, "2013 yılında senetler aldık. Borçlarımızı bu süreçte ödedik. Beş yıldır evlerimizin bize teslim edilmesini bekliyoruz. Mağdur durumdayız. Devletimiz el atmalı. Geç kaldım, hukuki süreç için çok pişmanım. Hukuki süreç başlatmayı bekliyoruz. Bütün herşeyimizi, varımızı yoğumuzu buraya yatırdık. Vekilimizin dediği gibi ev sahibi olalım derken, dert sahibi olduk " dedi.

 

ÖNCEKİ HABER

Pazarkule'de mülteciler acil sağlık desteği istiyor

SONRAKİ HABER

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Koronavirüs sebebiyle cemaatle namaz kılınmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...