16 Mart 2020 03:46

Tutuklu gazeteci Nedim Türfent: Koronavirüse karşı cezaevinde alınan tedbir yok

Van Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci Nedim Türfent, koronavirüsüne karşı hiçbir tedbirin alınmadığına dikkat çekti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Van Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuklu bulunan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Muhabiri Nedim Türfent Adalet Bakanlığının cezaevlerinde koronavirüse (Kovid-19) karşı tedbir alındığı açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

13 Mayıs 2016 tarihinde işkence edilerek gözaltına alınıp tutuklanan ve Hakkari Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği 8 yıl 9 ay hapis cezası Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi tarafından 2019 yılının Ekim ayında onaylanan Gazeteci Türfent, 15 Mart'ta ailesi ile telefonla görüştü.

KOLONYA 'YASAK' DENİLEREK VERİLMİYOR

Adalet Bakanlığının “tüm önlemleri aldık” açıklamasını cezaevlerinde hayretle dinlediklerini dile getiren Türfent, kurum idaresinden talep etmelerine rağmen kolonya, dezenfektan ve eldiven verilmediğini belirtti. Bazı koğuşların kapısına dezenfektan bırakıldığını söyleyen Türfent, kolonyanın ise “yasak” denilerek verilmediğini paylaştı.

'HASTA TUSAKLAR İÇİN ÖNLEM ALINMIŞ DEĞİL'

Cezaevi kantininin ürünleri fahiş fiyata verdiğini belirten Türfent, risk grubundaki hasta tutuklular için özel bir tedbirin alınmadığına vurgu yaptı. Gazeteci Türfent, “İçerde kireç sökücü ve çamaşır suyu varmış. Ne münasebet. Bu konu soruşturmalık olurken, cezaevi kantini bir maskeyi 17 lira gibi fahiş bir fiyatla bize satıyor. En önemlisi de risk grubundaki kronik hastalıkları bulunan hasta tutsaklar için özel bir tedbir alınmış değil. Cezaevlerinde halen on binlerce tutsak yerde yatıyor. Bu nasıl bir tedbir anlamış değiliz. Bu nedenle 2'nci yargı paketinin hayata geçirilmesi hayati önem arz ediyor. En başta da aciliyet gerektiren hasta tutsaklar bir an önce serbest bırakılmalıdır” şeklinde çağrı yaptı. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Aziz Konukman: Herkes tedbir alırken, ekonomi konusu boşlukta duruyor

SONRAKİ HABER

Suudi Arabistan'da kamu çalışanları koronavirüs nedeniyle 16 gün işe gitmeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...