13 Nisan 2011 10:21

Radyasyon kontrolü zorunlu ancak ölçüm cihazı yok!

BÜTÜN dünya Japonya’daki depremin ardından radyasyon korkusu yaşarken İzmir Limanı’nda radyasyon ölçüm cihazları tamirde olduğu için  radyasyon kontrolü yapılamadığı ortaya çıktı. Cihazlar Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından yılbaşında tamir için götürülmüş. Ancak arad

Radyasyon kontrolü zorunlu ancak ölçüm cihazı yok!
Paylaş

BÜTÜN dünya Japonya’daki depremin ardından radyasyon korkusu yaşarken İzmir Limanı’nda radyasyon ölçüm cihazları tamirde olduğu için  radyasyon kontrolü yapılamadığı ortaya çıktı. Cihazlar Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından yılbaşında tamir için götürülmüş. Ancak aradan 4 ay geçmesine rağmen henüz limana gönderilmemiş.

Liman yetkilileri, herhangi bir kontrol radyasyon kontrolünün söz konusu olmadığını söyledi.

Cihazların x-ray cihazına bağlı olmadan çalışmadığı bilgisini veren yetkililer, “Siz radyasyon ölçecekseniz, yanına kadar gitmeniz gerekiyor. Dolayısıyla eğer tehlike söz konusuysa malzeme geri döndürülse bile o ana kadar radyasyona maruz kalınmış oluyor. O yüzden bu denetimlerin ülke karasularına gelmeden açık denizlerde yapılması gerekiyor” dediler. Nükleer kriz boyunca yaklaşık 25 ülke Japonya’dan gıda ve zirai ürün alımını kesmişti.

Türkiye ise 24 Mart’ta yayımladığı genelgeyle bu ülkeden getirilen ürünlere gümrüklerde ‘radyasyon kontrolü’ şartı getirmişti. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Ankara’da 114 bin LPG’li araç denetimsiz

SONRAKİ HABER

Bakana nükleer soruları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...