14 Mart 2020 11:57
Son Güncellenme Tarihi: 14 Mart 2020 17:31

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran: 17 Mart'a kadar dönebilirler

Dışişleri Bakanlığı, uçuş yasağı tedbiri kararı alınan 9 Avrupa ülkesinde bulunan Türkiye vatandaşlarının 17 Mart Saat 24:00'e dönüş yapabileceğini açıkladı.

Fotoğraf: Miguel Candela Poblacion/AA

Paylaş

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, “Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında dün uçuş yasağı tedbiri kararı alınan 9 Avrupa ülkesinde bulunan Türk vatandaşı öğrenci ve turistlerimiz 17 Mart 2020 Saat 24:00'a kadar ülkemize dönüş yapabilecek” açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında dün uçuş yasağı tedbiri kararı alınan 9 Avrupa ülkesinde bulunan Türk vatandaşı öğrenci ve turistlerimiz 17 Mart 2020 Saat 24:00'a kadar ülkemize dönüş yapabilecek” ifadelerini kullandı.

Ayrıca bir kişinin sorusu üzerine Kıran, “Yerli havayolu işletmelerimiz bu ülkelere yolcu uçuşu düzenleyebiliyor ancak uçuşların dönüşü boş oluyordu. Şimdi öğrenci ve turistlerimiz bu uçaklarla geri dönebilir. Tabii dönüşte gerekli tedbirleri almak koşuluyla. THY ve ilgili havayolu şirketleriyle temasa geçebilirsiniz” cevabını verdi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI "KRİZ MASASI" KURDU

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ayrıca "Dünyanın her yerinden 7/24 vatandaşlarımıza yardım için ulaşılabilir olan Konsolosluk Çağrı Merkezimizde (+903122922929) Kovid-19 salgını ile ilgili Bakanımızın talimatıyla bir 'kriz masası' kurduk" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Musul’da koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi

SONRAKİ HABER

Koronavirüs kapitalizmin zayıflıklarını ortaya çıkardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...