14 Mart 2020 08:40

Gebze'de Ardahan Çamlıçatak Köyü Derneği üyeleri kahvaltıda buluştu

Kocaeli Gebze'de bulunan Ardahan İli Çamlıçatak Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri kahvaltıda buluştu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kocaeli Gebze'de Ardahan İli Çamlıçatak Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri kahvaltıda buluştu.

Dernek seçimlerinden sonra yüzlerce üye ilk defa kahvaltıda bir araya geldi. 17 yıldır var olan derneğin yeni seçilen başkanı Özgen Özdemir, dernek üyelerine derneği birlikte ve dayanışma içinde büyüterek devamlı farklı etkinliklerde bir araya gelme çağrısı yaptı. Özdemir, 17 yıldır süren birliğin dernek üyelerinin birbirine olan güveni sayesinde olduğunu ve böyle devam edeceğini belirtti. Derneğin birçok dernek gibi ekonomik ve fiziki yetersizliği olduğunu ifade eden Özdemir, "Asıl olan her türlü zorluğa rağmen yan yana olmaktır" dedi. Özdemir, birlikte hareket etmeye dikkat çekerek 23 Nisan'da çocuklar için yapacakları etkinliğe tüm çocukları ve ailelerini davet etti.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne ilişkin konuşan dernek üyesi Songül Yalçınbaş dernek üyesi kadınların güçlerini daha çok birleştirmesi gerektiğini ifade etti.

"DEĞİŞTİRMENİN YOLU BİRLEŞMEK!"

Songül Yalçınbaş, 8 Mart'ın ortaya çıkışından bu yana 163 yıl geçmesine rağmen anlam ve önemini hâlâ koruduğunu vurgulayarak "Geçen yıllarda Bursa’da sünger işçisi 6 kadın işçi, fabrikada çıkan yangında patronun kapıyı üzerlerine kilitlemesi sonucu yanarak can vermişlerdi. Yani bugün de bu koşulları değiştirmenin yolu güçlerimizi birleştirmekten geçiyor. Buradan da Çamlıçataklı kadınlara sesleniyor, güçlerimizi birleştirmeye çağırıyoruz" dedi. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İran ABD’ye İsviçre üzerinden protesto notası verdi

SONRAKİ HABER

Hatay'da iş cinayeti: Çalıştığı inşaatın 4'üncü katından düşen işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...