14 Mart 2020 08:09

8 yaşındaki Muhammed'in ölümüne ilişkin halası ve 1 kişi tutuklandı

Diyarbakır Çınar’da yaralı halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Muhammed Veli Dümez’in ölümüne ilişkin halası H.T. ile akrabası S.O. tutuklandı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde, metruk bir evde yaralı halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Muhammed Veli Dümez’in (8) ölümüyle ilgili daha önce gözaltına alınıp, serbest bırakılan halası H.T. ile akrabası S.O. tutuklandı.

Olay, 22 Ocak Çarşamba günü Çınar ilçesindeki Başalan Mahallesi'nde meydana geldi. Dümez ailesi, çocukları Muhammed Veli'nin kaybolduğunu fark edince arama çalışmalarına başladı. Mahalle halkının da katılımıyla yapılan aramada Muhammed Veli, metruk bir evde ağır yaralı halde bulundu. Yakınları tarafından Bismil Devlet Hastanesi'ne götürülen Muhammed Veli, tedaviye alındı. Ancak doktorların çabalarına rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca görevlendirilen özel ekibin sürdürdüğü soruşturma devam ederken, Muhammed'in ölümüyle ilgili dayısı V.T., halası H.T., halasının oğulları E.T. ve Ö.F.T, akrabası B.T. ve S.O. yeniden gözaltına alındı. Sorguları tamamlanan H.T., E.T. ve Ö.F.T. B.T. ve S.O. adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan hala H.T. ile akrabası S.O. tutuklanırken, E.T. ve Ö.F.T. B.T. serbest bırakıldı. Gözaltındaki V.T.'nin ise jandarmadaki sorgusu sürüyor.

Muhammed'in halası, daha önce gözaltına alınmış ancak 29 Ocak'ta adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (Diyarbakır/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Alanya'da 5 kıza cinsel istismar sanığı antrenörün cezası 75 yıla çıktı

SONRAKİ HABER

Munzur Özgür Aksın Meclisi: Kapitalist sistem doğamıza el koymak istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...