14 Mart 2020 04:52

AKOM, İstanbul'da yarından itibaren hava sıcaklıklarının düşeceğini açıkladı

AKOM, yarından (15 Mart Pazar) itibaren İstanbul'da hava sıcaklıklarının 8-10 derece azalacağını ve yağmur beklendiğini belirterek yurttaşları gribal enfeksiyonlara karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Fotoğraf: Özer Akdemir/Evrensel

Paylaş

Son meteorolojik verilere göre İstanbul’da kış kendisini yeniden hissettirecek, 15 Mart Pazar günü ise yağmur öğle saatleri boyunca etkisini gösterecek.

AKOM’un paylaştığı verilere göre İstanbul’da 15 Mart Pazar öğle saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey yönden kuvvetlenmesi ile aralıklı sağanak yağmur geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Kentte, sıcaklıkların da 8-10 derece birden azalarak kış değerlerine yaklaşacağı tahmin ediliyor. Paylaşılan verilere göre pazar günü hava sıcaklığı en yüksek 8 derece olacak.

YURTTAŞLARA HASTALIK UYARISI

AKOM, bahar mevsimlerinde sıcaklıklarda yaşanan ani yükseliş ve azalışlar nedeniyle yurttaşları uyardı. Hava sıcaklıklarındaki değişimler ve esen rüzgar nedeniyle başta soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar olmak üzere birçok hastalığa karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

İstanbul’da hava sıcaklıklarının 21 Mart’a kadar mevsim normalleri civarı ile 3-5 derece altında, 21-25 Mart tarihleri arasında ise 2-4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Koronavirüs nedeniyle İstanbul'da toplu ulaşımı kullanma oranı yüzde 17 azaldı

SONRAKİ HABER

Şili ve Uruguay'da Kovid-19 önlemleri: Halka açık gösteri ve etkinlikler yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...