13 Mart 2020 08:20

Kampüste traktörün çarptığı Sezen Zambak'ın katiline "iyi hal"den 2 yıl hapis cezası

Ege Üniversitesi kampüsünde yolun karşısına geçmek isterken traktörün çarpması sonucu yaşamını yitiren Sezen Zambak'ın davasında sürücüye "iyi hal" indirimiyle 2 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Kaza anı | Fotoğraflar: DHA

Paylaş

Ege Üniversitesi Kampüsü içinde, yolun karşısına geçmek isteyen Sezen Zambak'a traktörle çarparak ölümüne neden olan Vehbi Bolsoy, 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, "iyi hal" indirimiyle 2 yıl 10 aya düşürüldü. Baba Metin Zambak, "Görüntülerde her şey apaçık ortada. Bu karara itiraz edeceğiz, istinaf mahkemesine başvuracağız. Adalet aramaya devam edeceğiz" dedi.

16 Eylül 2019 yılında Bornova'daki Ege Üniversitesi Kampüsü'nde 23 yaşındaki Sezen Zambak'a, kampüs içindeki yoldan geçmek isterken, çiçekleri sulayan Vehbi Bolsoy yönetimindeki traktör çarptı. Zambak, olay yerinde yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan sürücü Vehbi Bolsoy ise ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

SÜRÜCÜ TAM VE ASLİ KUSURLU BULUNDU

Kazanın, görüntüleri izlenerek ve olay yerinde inceleme yapılarak hazırlanan, kaza tespit tutanağında, sürücü Bolsoy, 'sağa ve sola dönüşlerde, kurallara uygun olarak geçiş yapan yayalara ilk geçiş hakkını vermediği için' tam ve asli kusurlu bulundu.

KARAR DURUŞMASI GÖRÜLDÜ

Vehbi Bolsoy hakkında İzmir 47. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın bugün görülen karar duruşmasında, tutuksuz sanık Vehbi Bolsoy ile Sezen Zambak'ın ailesi, arkadaşları ve taraf avukatları hazır bulundu. Zambak Ailesi'nin avukatı, kazanın olası kast ile yaşandığını belirterek "Yaşadığımız bu olayın tesadüfü sebeplerle gelişmediğini düşünüyoruz. Sanığın olası kastla yargılanması istediğimizdir" dedi.

İYİ HAL İNDİRİMİ YAPILDI

Sanık avukatının beraat talebinde bulunduğu duruşmada hakim, Bolsoy'u 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra 'iyi hal' indirimi uygulayarak cezayı, 2 yıl 10 aya düşürdü. Bolsoy'un ehliyetine 1 yıl süreyle el koydu.

BABA ZAMBAK: İSTİNAF MAHKEMESİNE BAŞVURACAĞIZ

Duruşma sonunda açıklama yapan baba Metin Zambak, "Kararı duyar duymaz mahkeme salonundan ayrıldım. Mahkemenin delilleri doğru değerlendirdiğini düşünmüyorum. Görüntülerde her şey apaçık ortada. Bu karara itiraz edeceğiz, istinaf mahkemesine başvuracağız. Adalet aramaya devam edeceğiz" dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Mektup: Sinem

SONRAKİ HABER

Koronavirüs ABD’de sağlık sistemini tartışmaya açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...