13 Mart 2020 08:07

CHP koronavirüs izleme komitesi kurdu

CHP, koronavirüse ilişkin izleme komitesi kurdu. İlk toplantısını gerçekleştiren komitenin ikinci toplantısı 17 Mart Salı günü yapılacak.

CHP logosu

Paylaş

Koronavirüs salgınının Türkiye’de de görülmesinin ardından CHP, koronavirüs izleme komitesi kurdu.

Komite 16 doktor, 5 eczacı, 1 dişhekimi milletvekili ile birlikte, Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ile Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesinde görev yapan İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi milletvekillerinden oluşuyor. Komitenin sekreteryasını Selin Sayek Böke ve Tekin Bingöl yürütecek.

"CİDDİYE ALINMASI İLE PANİK YARATILMASI ARASINDA İNCE BİR ÇİZGİ VAR"

Komite başkanlığınca yapılan açıklamada “Komite, koronavirüsü Dünya Sağlık Örgütünün küresel bir salgın hastalık olarak tanımladığı bir süreçte, Sağlık Bakanlığı ve diğer kamu otoritelerince alınan tedbirlerin ve yapılan müdahalelerin izlenmesi, konuya bilimsel yaklaşım başta olmak üzere kamuoyunun doğru, şeffaf ve hızlı bilgilendirilmesinin takip edilmesi amacıyla kurulmuştur" denildi.

Konunun ciddiye alınması ile panik yaratılması arasında ince bir çizgi bulunduğu aktarılan açıklamada, bu konuda bilimsel tedbirlerin alınması gerektiği, hızlı, şeffaf ve doğru iletişim kurulması gerektiği ifade  edildi.

“Komite, partimiz adına açıklama yapacak kişileri düzenli olarak bilgilendirme, kamuoyunda panik yaratacak söylemlerden uzak durma, Sağlık Bakanlığı ve diğer yetkililileriyle iletişim kanallarını açık tutma kararı almıştır” denilen açıklamada, komite üyelerinin uzmanlık alanlarına göre görev dağılımı yapıldığı ve bir sonraki toplantının 17 Mart Salı günü gerçekleşeceği duyuruldu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TPI Composite işçileri: Biz risk altındayken idareci ve sendikacılar rahat olmamalı

SONRAKİ HABER

Kuşadası'da 2 işçinin metan gazından ölümüne ilişkin dava 5 yıl sonra açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...