13 Mart 2020 05:42
Son Güncellenme Tarihi: 13 Mart 2020 10:57

HDP'li Paylan: Tüm yurttaşlar sağlık hizmetinden faydalanacak mı?

HDP Milletvekili Garo Paylan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, “Tüm yurttaşların ve sığınmacıların ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanmaları sağlanacak mıdır?” diye sordu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Koronavirüsü dair tedbirlerinde dair soru önergesi veren HDP Milletvekili Garo Paylan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, “Tüm yurttaşların ve sığınmacıların ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanmaları sağlanacak mıdır?​” diye sordu. HDP Milletvekili Abdullah Koç da dezenfektan ve temizlik ürünlerinin fiyatlarındaki haksız fiyat artışa dikkat çekerek fiyatların devlet eliyle sabitlenmesi gerektiğini belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, koronavirüsüne (Kovid-19) karşı alınması gereken tedbirlere ilişkin soru önergesi verdi. Paylan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, “Tüm yurttaşların ve sığınmacıların ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanmaları sağlanacak mıdır?​” diye sordu.

Sağlığından şüphe duyan tüm yurttaşların ücretsiz sağlık hizmetine başvurabilmesinin hayati bir önem kazandığına değinen Paylan, önergenin devamında şunlara yer verdi: “Türkiye’de yaklaşık 8 milyon kişinin işsiz olduğu bilinmektedir. Kayıt dışı olarak da 8 milyonun üzerinde vatandaşımız çalışmaktadır. İşsiz olan ve kayıt dışı çalıştırılan yurttaşlar, ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanamamaktadır. Tüm yurttaşların ve sığınmacıların eşit, erişilebilir ve ücretsiz biçimde sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi koronavirüsü salgınının kontrol altında tutulabilmesi için hayatidir.”

Paylan, bakan Koca’ya şu soruları yöneltti:

  • Koronavirüs salgını şartlarında, tüm yurttaşların ve sığınmacıların ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanmaları sağlanacak mıdır?
  • Milyonlarca vatandaşımızın sağlık hizmetlerine erişim imkânı yokken, koronavirüs salgını nasıl kontrol altına alınabilecektir?

HDP'Lİ KOÇ: DEZENFEKTAN VE TEMİZLİK ÜRÜNLERİ FİYATLARI SABİTLENMELİ

HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tehdidi karşısında piyasadaki bazı ürünlerde haksız fiyat artışı görüldüğünü belirterek, dezenfektan ve temizlik ürünlerinin fiyatlarının devlet eliyle sabitlenmesi gerektiğini söyledi.

Koç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, piyasada çeşitli ürünlerde haksız fiyatlandırma olduğunu, tekelleşen marketlerin fiyat istikrarını bozduğunu ifade etti. Krizi fırsata çevirmeye çalışanlara karşı tedbir alınmasını isteyen Koç, "Hijyen ürünleri ve bazı tıbbi ekipmanlarla ilgili haksız fiyat artışı ve stokçuluk yapan firmalar hakkında derhal harekete geçilmesini öneriyoruz. Dezenfektan ürünleri ve temizlik malzemelerinin fiyatları devlet eliyle sabitlenmeli" diye konuştu.

Salgın ihtimaline karşılık özellikle su ve elektrik faturalarının 6 ay ya da bir yıla yakın süre devlet tarafından karşılanmasını talep eden Koç, 14 yaşından küçük çocuğu bulunanlardan en az bir ebeveynin ücretli izinli sayılması gerektiğini kaydetti.

Koç, evsizlere, yaşlılara, mülteci ve ihtiyaç sahibi ailelere bedelsiz gıda yardımı sağlanması gerektiğini de dile getirdi. (HABER MERKEZİ

ÖNCEKİ HABER

Eğitime koronavirüs arası: Öğrenciler memleketlerine dönüyor

SONRAKİ HABER

Aksaray Cezaevine sevk edilen mahkumlara yapılanlar raporlaştırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...