12 Mart 2020 08:24

CHP’de koronavirüs endişesi: Parti Meclisi kurultay için MYK'ye tam yetki verdi

CHP Parti Meclisi, koronavirüsle ilgili tedbirler kapsamında 37. Olağan Kurultayla ilgili çalışmaları yürütmek ve gerekli kararları almak için MYK'ye yetki verdi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Koronavirüsle ilgili gelişmelerin ele alındığı toplantıda, Enfeksiyon Uzmanı ve PM üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer tarafından geniş kapsamlı bir sunum yapıldı.

Tıp doktoru olan bazı PM üyelerinin de değerlendirmelerde bulunduğu toplantıda, 28-29 Mart'ta yapılması planlanan 37. Olağan Kurultay süreci de ele alındı.

Son toplantısını yapan PM, 37. Olağan Kurultayla ilgili çalışmaları yürütmek ve gerekli kararları almak için MYK'ye yetki verdi. MYK'nin, kurultayla ilgili "erteleme", "seyircisiz yapılma" gibi gerekli kararı, gelişmelere göre vermesi bekleniyor.

PARTİ GİRİŞİNE TERMAL KAMERA

Öte yandan koronavirüsle ilgili tedbirler kapsamında parti girişine termal kamera konulması kararı verildi. Sipariş edilen termal kameranın ziyaretçilerin alındığı kapı girişine konulacağı bildirildi. 

CHP SÖZCÜSÜ: KURULTAY'IN ERTELENMEMESİ EN BÜYÜK İSTEĞİMİZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise basın toplantısı gerçekleştirerek kurultaya ilişkin açıklamalarda bulundu. “Kurultay'ın ertelenmemesi bizim en büyük isteğimizdir” diyen Öztrak, "Seyircisiz gerçekleştirilebilir mi?" sorusu üzerine “Hepsi olabilir ama şu an Sağlık Bakanlığının bununla ilgili bir yönlendirmesi yok. Bu yönlendirmeleri de dikkatle izliyoruz” yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Koronavirüs testi yapma kriterleri genişletildi: Daha çok kişiye yapılacak

SONRAKİ HABER

Sporda koronavirüs tedbiri: Müsabakalar nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...