12 Mart 2020 07:41

Veli Saçılık'a destek veren Tiyatro Eğitmeni Cenk Şengül saldırıya uğradı

Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Aşkın Dinçer’in tehdit ettiği HDP Parti Meclisi Üyesi Veli Saçılık’a destek veren Tiyatro Eğitmeni Cenk Şengül ülkücüler tarafından Esenyurt'ta darbedildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sosyal medya hesabından 7 Mart Cumartesi günü tehdit edildiğini duyuran HDP Parti Meclisi Üyesi Veli Saçılık’ın tweet’ine yorum yaparak destek olan Tiyatro Eğitmeni Cenk Şengül ülkücüler tarafından Esenyurt’ta saldırıya uğradı. 

Saçılık’ın “Beni tehdit ediyor” dediği Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Aşkın Dinçer tarafından tehdit mesajları almaya başlayan Şengül’e farklı Twitter hesaplarından da tehditler yağdı. 

8 Mart Pazar günü 8 Mart Pazar günü çalışmalarını yürüttüğü Esenkent Çarşı AVM’deki atölyesinde 15 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. 

ESENYURT KENT KONSEYİNDEN AÇIKLAMA

Esenyurt Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu, Veli Saçılık’a destek veren Tiyatro Eğitmeni Cenk Şengül’e yönelik saldırıyı kınadı. Yapılan açıklamada "Toplumuzun barışa ve birliğe en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde bu tür provokatif saldırılar kentimizin huzuruna doğrudan saldırıdır. Bunu yapanlar bilmelidir ki tiyatro eğitmeni ve yürütme kurulu üyemiz Cenk Şengül yalnız değildir denildi. 

CENK ŞENGÜL OLAYI ANLATTI

Kent konseyinin yaptığı açıklamanın ardından söz alan Cenk Şengül “Twiter’da kimseyle diyaloğa girmedim gelen mesajlara cevap vermedim. 16.30 gibi kalabalık bir grup atölyeme geldi, arkadaşıma kesici alet göstererek karışmamasını söylediler. Ardından tek şey hatırlıyorum hepsi bir ağızdan vurun diyordu. İlk başta kurumla bağdaştırmadım ancak olayın hemen ardından mesaj atan Aşkın Dinçer 'Şimdi konuyu anladın mı zibidi' yazınca saldırının ordan geldiğini anladım. Şikayette bulunduk , sürecin takipçisi olacağız" dedi. 

Açıklamaya EMEP, CHP, HDP ve Sol Parti de destek verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

{{398974}}

ÖNCEKİ HABER

Ekonomide koronavirüs korkusu: Pandemi ve Trump dalgası!

SONRAKİ HABER

Koronavirüs testi yapma kriterleri genişletildi: Daha çok kişiye yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...