12 Mart 2020 20:30

ODTÜ biyoloji öğrencileri temsilcilerini seçti

"Bundan sonra önümüzdeki görev ise temsilci kurulu aracılığıyla bölümde öğrencilerin sorunlarına hep birlikte çözüm aramaktır."

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Berk YALNIZ
Ankara

ODTÜ Biyolojik Bilimler Bölümü 1. sınıf öğrencileri laboratuvar ve derslik koşullarının iyileştirilmesi, kalabalık sınıflar nedeniyle derslik sayısının artırılması ve ders konularını içeren materyallerin çeşitlendirilmesi talebiyle imza toplamış ve ardından idarecilerle görüşmüştü. Öğrenciler bu sorunlarına çözüm bulmak amacıyla düzenledikleri forumlarda öğrencilerin bu bölümün bir parçası olduğunu ve bölümde alınacak kararlarda söz sahibi olması gerektiğini bildirdi. Bölüm yönetimiyle iletişimi artırmak ve sorunlara bulunacak çözüme öğrencilerin de katılması için öğrenci temsilciliğine başvurulmasına karar verildi.

Öğrenci temsilciliği liselerde Milli Eğitim Bakanlığı, üniversitelerde ise Yükseköğretim Kurulu tarafından kaldırılmıştı. Ancak öğrenciler sorunlarının çözümünde birlikte hareket etmek için kendi öğrenci temsilcileri kurulunu oluşturdu. Öğrenciler, herkesin aslında doğal bir üyesi olduğu bir yapı olan öğrenci temsilciliğinin, bu kurulun bölüm içerisinde var olan her türlü kesimi kapsayabilmesi için yalnızca her sınıftan seçilen temsilciler değil, aynı zamanda bölüme bağlı topluluklardan da birer temsilci seçeceklerini söyledi. Toplulukların temsilcileri ise üyelerinin ortak kararı ile belirlenerek önümüzdeki süreçte kurula katılacak.

Seçimlerin her sınıfta kurulan sandıklarda gizli oy sistemiyle yapıldığını anlatan öğrenciler, “Seçimlere katılım genel anlamıyla yüksek oldu. Bu seçim süreci bizlere bir grup insanın kendi bölümünde yaşadığı sorunları etrafında bir araya gelip bunları çözmeye yönelik hareket ettiğinde nasıl kalıcı birliktelikler kurabileceğini gösterdi. Güz dönemi boyunca girdiğimiz her derste, yaptığımız her deneyde çeşitli sorunlarımızdan yakınsak da bunlara üzülüp sonrasında bu sorunları kabullenerek hayatımıza devam ediyorduk. Şimdi ise bu sorunlarımızın karşısında bizlere sunulanlara karşı kendi alternatifimizi oluşturmak, kendi talebimizi ve sözümüzü söyleyebileceğimiz bir yapıyı kurmanın öz güveni ile bu sorunlarımızı çözmek üzere konuşuyoruz. Bundan sonra önümüzdeki görev ise temsilci kurulu aracılığıyla bölümde öğrencilerin sorunlarına hep birlikte çözüm aramak, öğrenci birlikteliğini kendimizin kurmuş olduğumuz bu yapı ile ileriye taşımaktır” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da Newroz için başvuru yapıldı

SONRAKİ HABER

Bölge illerinde avukatlara gözaltı: Savunma susturulamaz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...