12 Mart 2020 07:10

Diyarbakır’da Newroz için başvuru yapıldı

Diyarbakır’da 21 Mart’ta düzenlenecek Newroz kutlaması için valiliğe başvuru yapıldı. 

Fotoğraf: MA

Paylaş

Bu yıl Kürtçe “Ji bo azadî, yekîtî, demokrasi”, Türkçe ise “Demokrasi, adalet, özgürlük için” şiarıyla Diyarbakır’da kutlanacak Newroz Bayramı, Bağlar ilçesinde bulunan Newroz Parkı’nda gerçekleştirilecek. 21 Mart’ta kutlanacak Newroz için 7 kişiden oluşan Miting Düzenleme Kurulu kuruldu. Kurul, kutlama için Diyarbakır Valiliğine resmi başvuruda bulundu. Valiliğin önümüzdeki günlerde başvuruyu yanıtlaması bekleniyor. 

Kürt partilerinin genel başkanları, Newroz’a ilişkin MA’ya değerlendirmelerde bulundu. Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, “Siyasi partilerimize çağrıda bulunuyoruz. Ayrılıkları geri plana itin, birleşin. Bu adım daha emekliyor. Henüz ayağa kalkmış değil. Yürümesi için çok emek gerekiyor. Siyasi partilerimize, kadrolarımıza, bizlere sorumluluk düşüyor. Halkımızı da sorumluluk düşüyor. Aydınlarımıza, analarımıza diyoruz ki; bizim partilerin üzerinde basınç uygulayın. Bu Newroz’da ki şiarımız ulusal birlik şiarı olmalıdır” dedi. 

Özgürlük ve İnsan Partisi (PİA) Genel Başkanı Mehmet Kamaç ise “Ulusal birliğin konuşulduğu böylesi bir zeminde 2020 Newroz’unun Kürtlerin dünyaya vereceği mesaj açısından çok önemli bir yere sahiptir. Herkesi 21 Mart’ta alanlara Newroz’u barış içinde, özgürlükleri dile getirerek, barışı dillendirerek kutlamaya davet ediyoruz” dedi.  

Azadî Partisi Genel Başkan Ayetullah Aşiti, “Bugün Kürt partilerinin bir araya gelerek Newroz alanında vereceği mesaj aynı zamanda Kürtler arası birliğin kilometre taşıdır. Tüm halkımız bu kutlu günde güçlü bir birliktelik ile Newroz’un kutlanacağı alana gelmelidir” diye konuştu. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Korona etkisi: Ya salgın tehlikesi ya da işsizlik

SONRAKİ HABER

ODTÜ biyoloji öğrencileri temsilcilerini seçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...