12 Mart 2020 03:18

Bakan Akar TSK'de koronavirüs önlemlerini anlattı: Hafta sonu izinleri askıya alındı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, koronavirüse karşın TSK'de alınan tedbirleri anlattı. Yurt dışı gidişlerine kısıtlama getirdiklerini belirten Akar, izinlerin de askıya alındığını söyledi.

Hulusi Akar (sağda) | Fotoğraf: AA

Paylaş

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkarak binlerce kişinin ölümüne sebep olan ve Türkiye'ye de sıçrayan koronavirüse karşın Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) alınan önlemleri açıkladı. "Okullar ve eğitim merkezlerindeki öğrenci ve kursiyerlerle birlikte askerlerimiz de belli bir süre hafta sonu izne çıkmayacak" diyen Akar, "Ayrıca TSK'de el sıkışmayı da bir süreliğine durdurduk" dedi. Ayrıca Akar, Rus askeri heyeti ile 10 Mart’ta başlayan görüşmelere dair bilgi verdi.

TSK olarak koronavirüs ile ilgili tedbirler aldıklarını ifade eden Bakan Hulusi Akar, "Karargah ve birliklerimizde çeşitli korunma tedbirlerini hayata geçirdik. Yurt dışı temasları ile heyetlerimizin yurt dışına gidişlerine kısıtlama getirdik. Toplantı ve toplu faaliyetlerde de kısıtlamaya gittik. Okullar ve eğitim merkezlerindeki öğrenci ve kursiyerlerle birlikte askerlerimiz de belli bir süre hafta sonu izne çıkmayacak. Ayrıca, TSK'da el sıkışmayı da bir süreliğine durdurduk. Milletimizin teveccüh gösterdiği yemin töreni, mezuniyet gibi törenlere önümüzdeki dönemde bir süre ziyaretçi kabul edemeyeceğiz. Bu hususta evlatlarımızdan ve kıymetli ailelerinden anlayış bekliyoruz" diye konuştu.

"TOKALAŞMA YOK"

Öte yandan, Bakan Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, ASELSAN'a ayrı makam araçları yerine özel bir minibüsle geldi. Akar, araçtan inişinde kendisini karşılayan heyetle tokalaşmak yerine, koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında uzaktan selamlaşmayı tercih etti.

AKAR VE TSK KOMUTA KADEMESİ'NDEN ASELSAN'A ZİYARET

Bakan Akar, 5 Mart 2020’de, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Moskova'da vardıkları mutabakat çerçevesinde, Rus askeri heyeti ile 10 Mart’ta başlayan görüşmelerle ilgili açıklama yaptı.

AA'da yer alan habere göre, mutabakat kapsamındaki faaliyetlerin devam ettiğini dile getiren Bakan Akar, şunları kaydetti:

"Bunu iyi okumak, anlamak lazım. Bunun hem ülkemizin hem çevremizin hem de Suriye'de eza, cefa çeken kardeşlerimizin lehine olduğunu görmemiz lazım. Önceki gün Rusya Savunma Bakanı ile telefon görüşmemiz oldu, olumlu geçti. Rus askeri heyeti geldi, görüşmeler devam ediyor. Büyük oranda mutabakat sağladık. Şu anda saldırılar durdu, ateşkes devam ediyor. Sabırla, sükunetle olabildiğince dikkat ve hassasiyetle alanı takip ediyoruz. 15 Mart'ta M4 kara yolunda ortak devriyeler başlayacak. Onların ayrıntılarını arkadaşlarımız konuşuyor. Dileğimiz bunun bir şekilde sürdürülebilmesi. Ateşkes bozulur, saldırılar devam ederse arkadaşlarımızın hepsi bu konuda talimatlı. Herkes her an hazır. Böyle bir şey olduğu takdirde biz bıraktığımız yerden başlamaya, rejimin de canını yakmaya devam edeceğimizi söyledik, söylemeye devam ediyoruz. İdlib'de tüm unsurlarımızla mevcudiyetimiz devam ediyor. Herhangi bir çekilme söz konusu değil, birliklerimiz, unsurlarımız yerlerini muhafaza ediyorlar."

5 Mart'taki Moskova zirvesinden geçici ateşkes kararı çıkmış M4 karayolunda tesis edilecek güvenli koridorun işleyişi ise açık bırakılmıştı. Mutabakatın 2. maddesi şu şekilde: M4 karayolunun kuzeyinde 6 km ve güneyinde 6 km derinliğinde bir güvenli koridor tesis edilecektir. Güvenli koridorun işleyişine dair ayrıntılı esas ve usuller, Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu Savunma Bakanlıkları arasında 7 gün içinde kararlaştırılacaktır. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul trafiğinde koronavirüs etkisi: Vatandaşlar toplu taşımadan kaçtı

SONRAKİ HABER

Bayram nedeniyle ülkelerine gitmek isteyen Suriyeli mültecilere koronavirüs engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...