11 Mart 2020 08:54

Tacizden yargılanan mimarlık ofisi patronuna 2 yıl 6 ay hapis cezası

İzmir'de iç mimar B.S.U'nun şikayeti üzerine "zincirleme cinsel taciz" suçundan yargılanan mimarlık ofisi patronu A.T.A.'ya "özel hayatın gizliliğini ihlal"den 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Fotoğraf: DHA

Reklam

İzmir'deki bir mimarlık ofisinin patronu A.T.A. hakkında, kurumda iç mimar olarak çalışan B.S.U'nun şikayeti üzerine "zincirleme cinsel taciz" suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi. Üçüncü duruşması İzmir 48. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada tutuksuz sanık A.T.A. ve avukatı, mağdur ve avukatı hazır bulunurken kadın örgütleri de izleyici olarak destek verdi.

"Zincirleme cinsel taciz" suçundan yargılanan sanığın avukatı, suçun maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığını savundu. Sanık avukatı, izleyicilerin de dikkati dağıldığı gerekçesiyle dışarı çıkmasını istedi.

B.S.U.'nun avukatı ise kamera kayıtlarının tacizi belgelediğini belirtti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığa zincirleme olarak görüntü kaydı yapmak suretiyle özel hayatın gizliliğini ihlal suçundan 3 yıl ceza verdi. Ardından cezada 1/6 oranında indirim yapıldı. 2 yıl 6 ay hapis cezasında "hükmün açıklamasının geri bırakılması" kararı verildi ve sanık serbest bırakıldı.

Sanık, mahkeme masraflarının ve katılan avukatlarının masraflarını da karşılayacak.

Öte yandan karar hakkında İzmir Bölge Adliye Mahkemesine istinaf yolunun açık olduğu belirtildi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam