10 Mart 2020 10:10

HDP’nin koranavirüs önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi

HDP’nin Türkiye’nin koronavirüsüne dair aldığı tedbirlerinin yeterli olup olmadığına dair inceleme başlatılması amacıyla verdiği önerge AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

Fotoğraf: Volkan Furuncu/AA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Türkiye’nin Korona virüsüne dair aldığı tedbirlerinin yeterli olup olmadığına dair incelemelerin başlatılması ve sağlık kurumlarının böylesi bir virüse dair hazırlıklı olup olmadığının analizinin yapılması amacıyla Meclis araştırması istedi.  Önerge AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

HDP tarafından verilen önergenin gerekçesinde, şimdiye kadar dünya çapında 100’den fazla ülkede görülen koronavirüsünden kaynaklı 3 binden fazla insanın hayatını kaybettiği hatırlatıldı. Türkiye’nin komşu ülkelerinde virüsün tespit edilmesinin halkta paniğe neden olduğunun belirtildiği önergede, “Özellikle İran ile sınır ilimiz olan Van’da ciddi bir endişe hakimdir. Virüs yaklaşık iki ay önce İran’da görülmesine rağmen Türkiye İran ile sınır kapısını 23.02.2020 tarihinde kapatmıştır ve bu süre içerisinde geliş-gidişler devam etmiştir. 25.02.2020 tarihinde Tahran’dan hareket eden Türk Hava Yollarına ait TK879 sefer sayılı uçak, koronavirüs taşıma şüphesi olan bir yolcu olduğu gerekçesi ile Esenboğa Havalimanı’na acil iniş yapmak zorunda kalmıştır. Uçakta bulunan 132 Türk yurttaş karantinaya alınmıştır” denildi.  

"HER ÜLKENİN HAZIRLIKLI OLMASI GEREKİYOR"

Türk Tabipler Birliği (TTB) de yaptığı açıklamada henüz Türkiye’de bir koronavirüs tespiti olmadığının belirtildiği önergede, “Türkiye’de koronavirüsüne dair ne gibi çalışmaların mevcut olduğu ise kamuoyu ile net bir şekilde paylaşılmamıştır. Koronavirüs vakaları haberlerine karşı açıklama yapan ve bu vakaların koronavirüs taşımadığını belirten Sağlık Bakanlığının halk sağlığı uyarınca halka daha sağlıklı ve net bilgiler vermek, koronavirüse dair alınan tedbirleri açıklamak gibi bir sorumluluğu da mevcuttur. Dünya Sağlık Örgütünün de açıkladığı minvalde teşhis, temas izleme ve gerekli ekipmanların sağlanması noktasında her ülkenin hazırlıklı olması elzemdir” ifadelerine yer verildi.

Oylamaya sunulan HDP’nin önergesi, AKP-MHP oylarıyla reddedildi. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Kraliyet ailesi mensuplarının gözaltına alındığı Suudi Arabistan’da ne oluyor?

SONRAKİ HABER

İBB, işçilere verilmesi gereken banka promosyonu ile lüks araç almış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...