09 Mart 2020 10:26

İzmir'de acele kamulaştırmaya karşı polis ablukasında protesto

İzmir'in Urla ve Çeşme ilçelerinde acele kamulaştırmaya karşı polis ablukasında basın açıklaması yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir'in Urla ve Çeşme ilçelerinde 511 adet parselin acele kamulaştırma kararına ilişkin Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bugün İzmir Ticaret Odası'nda projeyi anlattı. İzmir Yaşam Alanları ve Konak Kent Konseyi konuyla ilgili İzmir Ticaret Odası önünde basın açıklaması yapmak istedi. Polisin basın açıklamasını engellemesi sonucu kitle polis ablukasında Konak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Meydanda basın açıklaması yapan kitlenin kimlikleri toplanarak GBT kontrolü yapıldı. 

Kitle adına basın açıklamasını okuyan Kubilay Mutlu, yaşam alanlarına yönelik saldırıların artarak devam ettiğini söyleyerek, "Ülkenin her yerinde ranta, paraya dönüştürülecek ne varsa, bir kılıfına uydurularak yeni yağma, talan alanları oluşturuluyor. Bu proje Yarımada üzerinde birilerinin zenginleşmesini sağlayacak, onlar devlet gücü ile el konulan araziler üstünden zenginleşirken, yerel halk hem maddi hem yaşamsal hem de kültürel anlamda büyük kayıplara uğrayacak ve yoksullaşacaktır" dedi.  

 "RANTA İZİN VERMEYECEĞİZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve yerel yöneticilerin de verdikleri mücadeleye destek olmaya çağıran Mutlu, "Rant alanı açmaya yönelik bu projeyi yerel bir sorun olarak değil;  İzmir’de ülkede, yaşamdan yana olanların mücadelesi olarak görüyoruz. Kanal İstanbul için olduğu gibi, Yarımada’da yaşamın devamı için büyük bir mücadele ağı örülmesi gerektiğini söylüyoruz. Bize, kent halkına danışılmadan oluşturulmuş bu ranta izin vermeyeceğimizi, bu meselenin hem tarafı hem de muhatabı olduğumuzu bir kere daha vurguluyoruz" diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam