08 Mart 2020 08:27

Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’nde 8 Mart'ta görüş yasağı

Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde yapılan açık görüşe, “personel yetersizliği” gerekçesiyle izin verilmedi.

Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü | Fotoğraf: MA

Paylaş

İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılacak olan açık görüş, cezaevi yetkilileri tarafından engellendi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül imzasıyla cezaevlerine gönderilen genelgeyle açık görüş imkanı tanınmasına rağmen, cezaevi yönetimi “personel yetersizliği” gerekçesiyle görüşe izin vermedi. 

AİLELER TEPKİ GÖSTERDİ

Cezaevinde bulunan kardeşi Mizgin Çiçek’in görüşüne gitmek isteyen ağabeyi Selman Çiçek, görüşe izin verilmediğini söyledi. Cezaevi önünde yaklaşık 30 ailenin bulunduğunu belirten ağabey Çiçek, “Yakınlarının görüşüne gelen yaklaşık 30 aile var. Cezaevi önüne geldik işlemlerimiz yapıldı. Fakat cezaevi yetkilileri burada bize, ‘750 kişiden fazla aile yakınları var, hafta sonu olduğu için benim personel yetersizliğim var. 2 Mart’ta açık görüş yapıldığı için görüşe çıkanlara izin vermeyeceğini’ söyledi. Cezaevi yetkilileri bu kararı kendi inisiyatiflerine göre uyguluyor. Adalet Bakanlığı şov yapıyor ve 8 Mart günü kendi reklamlarını yapıyor” dedi. Engellemeye tepki gösteren Çiçek, Cezaevi Müdürü ve savcı ile görüşme başvuruları da reddedildi. 

Görüşmeye izin vermeyen cezaevinin resmi internet sayfasından 8 Mart için görüş saatleri yayınlandığı görüldü.

Adalet Bakanlığı 6 Mart'ta sosyal medya hesabından "Kapalı ceza ve infaz kurumlarında bulunan kadın tutuklu ve hükümlüler, 8 Mart'ta açık görüş yapabilecek" paylaşımı yapmıştı. (İzmir/MA)

ÖNCEKİ HABER

Elektrik Üretim A.Ş.’nin 518 lojmanı atıl kaldığı ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

8 Mart’ı sınırda karşıladı: Avrupa'nın hediyesi gaz bombası oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...