08 Mart 2020 08:03

Ordu'da, çocuk parkı olarak ayrılan alana otopark yapılmasına tepki

Ordu Büyükşehir Belediyesinin 19 Eylül Stadyumu yanındaki alanı otopark yapmasının imar değişikliğiyle olması gerektiğini belirten ORÇEV “Yapılan iş imara aykırı” açıklaması yaptı. 

Fotoğraf: ORÇEV

Paylaş

Ordu’da otopark sorununun içinden çıkılmaz hal aldığını belirten Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, “Otopark sorununu çözmek için atılacak adımları destekleriz ancak yasa dışı, keyfi uygulamalar olduğunda kabul edemeyiz. Daha önce de belediyenin keyfi ve hukuksuz işlerini tek tek vurguladık. Görüyoruz ki, Ordu Büyükşehir Belediye yönetimi hukuksuzluğu sürdürmede ısrarcı. Yeniden vurguluyoruz ki, Ordu’ya yeni otoparklar gerekli. Bu yapılırken sosyal alanlar yok edilemez.” dedi.

İMAR DEĞİŞİKLİĞİ GEREKLİ

Gönül, stat yanında yıkılıp otopark yapılmak istenen alanın imar planında sosyal alan yani çocuk bahçesi ve yeşil alan olarak ayrılmış. Şimdi OBB yönetimi imar değişikliği yapmadan burayı otoparka dönüştürüyor. Kabul etmiyoruz, OBB Başkanı Hilmi Güler’i hukuksuz işlemden dönmeye çağırıyoruz.” dedi.

KENT KONSEYİ NE YAPIYOR?

ORÇEV Başkanı Gönül, Kent Konseyine de çağrı yaparak, “Kent Konseyinin kuruluş biçimi de yanlıştı. Ancak kuruldu. Kent Konseyi’ne sesleniyoruz, bu keyfiliğe ses çıkarmayacak mısınız? Yönetmelik gereği Ocak ayında Genel Kurul toplanması gerekirdi, neden toplantı yapmıyorsunuz? Genel Kurul yapılsa bunlar tartışılır ve hukuksuzluğun önüne geçilirdi. Otopark vb konularda STK’lerin görüşleri de alınmış olurdu. Geç de olsa toplantı gerçekleştirilmelidir.” çağrısı yaptı. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çilem Doğan: Şiddete karşı mücadele yaşamın her alanında, her gün devam ediyor

SONRAKİ HABER

Elektrik Üretim A.Ş.’nin 518 lojmanı atıl kaldığı ortaya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...