06 Mart 2020 16:05

CHP'li Süleyman Bülbül protesto yasaklarına tepki gösterdi

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, valiliklerin her türlü açıklama ve etkinliğin yasaklanması kararına tepki gösterdi.

Fotoğraf: CHP Basın Merkezi

Reklam

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın, İstanbul, Adana, Kilis, Kırklareli, Balıkesir, Trabzon ve Kocaeli Valiliklerinin Suriye’de yaşanan çatışmalarla ilgili her türlü açıklama ve etkinliğin yasaklanması kararına tepki gösterdi.

Bülbül, "Farklı görüş ve seslerin baskı altına alınması ile bir yere varılamaz. Protesto hakkı demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarındandır. Barışçıl toplantı ve gösteri yürüyüşleri anayasal güvence altına alınmıştır. Fakat Aydın, İstanbul, Adana, Kilis, Kırklareli, Balıkesir, Trabzon ve Kocaeli Valileri, Anayasal olarak güvence altına alınan bu hakkı, almış oldukları talimatla engellemektedir" dedi.

"İFADE VE DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ HAKKI İHLAL EDİLMEKTEDİR"

Kararı anayasanın çiğnenmesi olarak değerlendiren Bülbül, "Anayasa’nın 34’üncü maddesinde yer alan ‘Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir’ hükmünü çiğnemiştir. Toplantı ve gösteri yapma hakkını, ifade özgürlüğü ve düşünceleri açıklama hakkını ihlal edilmektedir" diyerek yasaklamaların kabul edilemez olduğunu belirtti.

Karardan geri dönülmesi gerektiğini söyleyen Bülbül, "Ne zaman kamuoyunun tepkisini ortaya koyacağı bir durum meydana gelse tek adam rejimi verdiği talimatlarla yapılacak olan demokratik gösterilere engel olmaya, vatandaşın sesini kısmaya çalışılıyor. Alınan bu karar oluşturulmaya çalışılan parti devletinin bir parçası niteliğindedir. Anayasayı açıkça ihlal eden bu karardan bir an önce geri dönülmelidir" ifadelerini kullandı. (Aydın/EVRENSEL)

Reklam