06 Mart 2020 14:11
Son Güncellenme Tarihi: 06 Mart 2020 14:35

Çanakkale’de 8 Mart bildirisi dağıtan EMEP üyeleri gözaltına alındı

Çanakkale’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili bildiri dağıtan EMEP üyeleri, bildiride yer alan savaş karşıtı ifadeler sebebiyle gözaltına alındı.

Çanakkale'de EMEP üyelerinin 8 Mart için dağıttığı bildiri | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Seçkin SAĞLAM
Çanakkale

Çanakkale’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili bildiri dağıtımı yapan EMEP üyeleri gözaltına alındı. Gözaltıların “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçu” gerekçesiyle yapıldığı ve bildirideki savaş karşıtı ifadeler sebebiyle bildiriye dair toplatma kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Çanakkale’de Emek Partisi (EMEP) üyeleri, Cuma Pazarı’nda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. Bildiri dağıtımı sırasında polis, bildiride geçen savaş karşıtı ifadeler nedeni ile bildirinin toplatma kararı olduğunu söyleyerek bildiri dağıtımı yapan 5 kişiyi gözaltına aldı.

Emek Partisi yetkilileri, “Savaşın daha çok yoksulluk, daha çok ölüm, daha çok zulüm olduğu gerçeği, birilerini gözaltına alarak gizlenemez. Savaş, ülkemize ve coğrafyamıza kandan, gözyaşından başka bir şey getirmeyecek. Birileri savaş çığırtkanlığı yaptığı sürece, halklar savaşa karşı gelmeye, ‘savaşa hayır’ demeye devam edecekler. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, bu anlamda da önemlidir. Kadınlar, savaşa, eşitsizliğe, sömürüye ve zulme karşı meydanlarda, alanlarda güçlerini birleştirmeye, ‘hayır’ demeye devam edecekler. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için, pazar günü saat 14.00’te eski Salı Pazarı’ndan başlayacak yürüyüşe katılmaya, tüm kadınları birleşmeye, mücadeleye çağırıyoruz” denildi.

ÖNCEKİ HABER

Rudaw Muhabiri Rawin Sterk Yıldız tutuklandı

SONRAKİ HABER

KESK'ten sınırdaki mültecilere ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa