06 Mart 2020 11:55

Barış Anneleri İnisiyatifi'nden Grup Yorum için çağrı: Adım atın

Barış Anneleri İnisiyatifi, ölüm orucunda olan Grup Yorum üyelerinin taleplerinin karşılanması için "adım atın" çağrısında bulundu.  

Fotoğraf: MA

Paylaş

İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi, dün ziyaret ettikleri ölüm orucunda olan Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'in taleplerinin karşılanması için Fatih'te bulunan binalarında açıklama yaptı. 

“BİZ DE DAHA ÖNCE BUNU YAŞADIK"

Barış Annesi Sultan Bozkurt, Bölek ve Gökçek’in sağlık durumun giderek ağırlaştığına dikkat çekti. Kendi çocuklarının da daha önce PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı açlık grevine girdiklerini hatırlatan anne Bozkurt, “Biz bunu daha önce yaşadığımız için gerçekten anneler olarak çok kötü olduk” dedi. Grup Yorum üyelerinin yalnız bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Bozkurt, 250 günü aşkın süredir grevde olan Bölek ve Gökçek’in taleplerinin karşılanacak talepler olduğunu vurguladı. Bozrkur, Adalet, Kültür ve İçişleri Bakanlarına “Talepleri karşılayın” çağrısında bulundu. 

“ÇOCUKLAR YALNIZ BIRAKILDI”

Bozkurt, şöyle devam etti: “Bir saat bile bizim için geçtir. Bu çocukların taleplerinin duyulması gerekiyor. Biz onları ziyaret ettiğimizde yataktan kalkamıyorlardı. Çocuklar çok kötü durumda ama ne bir medya ne bir gazete ne de bir televizyon bu durumu yazmıyor, görmüyor. Bu bizim için çok ağır bir durumdur çünkü biz Kürtler de aynı şeyleri yaşadık. Bizim çocuklarımızı da kimse yazmadı ve görmedi. Kendine aydın, demokrat, sosyalist, devrimci diyen insanların hepsi Grup Yorum üyelerine sahip çıkmalı. Gerçekten çok yalnız kaldılar. Bu çocuklar devlet baskısına, kendilerine yapılan haksızlığa karşı ölüm orucuna girmişler. Ama maalesef galiba bazılarının hesabına gelmiyor.” 

“BOĞAZIMIZDAN EKMEK GEÇMİYOR”

Annelerden Sebiha Bozan ise, Bölek ve Gökçek’in bulunduğu durumu gördükçe boğazlarından ekmek geçmediğini belirterek, devlete sorumluluğunu hatırlattı. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Aydın Barosu: Cinsiyetçi politikalardan vazgeçilmelidir

SONRAKİ HABER

Örnek dayanışma: 22 Afgan mülteciye barınma imkanı sağladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa