05 Mart 2020 13:30

İki kadın öğrenciyi taciz eden profesör hakkında Bakan'ın yanıtı: Soruşturma sürüyor

Öğretim görevlisi Atilla Girgin’in öğrencilere taciz ve fiziki şiddetine ilişkin, Bakanlığın cevabını yetersiz bulan HDP Milletvekili Dersim Dağ, Girgin'in açığa alınması gerektiğini söyledi.

Atilla Girgin | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim görevlisi Atilla Girgin’in öğrencilere taciz ve fiziki şiddete ilişkin, soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Bakanlığın cevabını yetersiz bulan HDP Milletvekili Dersim Dağ, Girgin'in açığa alınması gerektiğini söyledi.

 

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim üyesi Atilla Girgin'in, 24 Aralık 2019’da iki kadın öğrenciyi sözlü olarak taciz ettikten sonra, fiziki şiddet uyguladığı iddia edildi. Girgin’in, koridorda karşılaştığı kadın öğrencilere, “Böyle giyinemezsiniz. Burası pavyon değil” dediği ve daha sonra tehdit ettiği ileri sürüldü. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, konuyu Meclis gündemine taşıyarak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu. Dağ, Bakan Selçuk’a, “İstanbul Üniversitesinde iki kadın öğrenciyi taciz eden öğretim görevlisi hakkında başlatılan bir soruşturma bulunmakta mıdır? Öğrencilere ve özellikle kadınlara yönelik sürekli hakaretvari söylemlerde bulunan aynı zamanda tehdit eden, şiddet uygulayan bu kişinin devlet ve vakıf ünversiteleri ile ilişiğini kesmeyi düşünüyor musunuz? Son 5 yıl içerisinde üniversitelerde yaşanan taciz olaylarının sayısı kaçtır? Bu olaylar ile ilgili açılan soruşturma sayısı kaçtır? Üniversitelerde yaşanan ve giderek artan taciz olaylarının önüne geçmek için bakanlığınızın yürüttüğü bir çalışma bulunmakta mıdır? Böyle bir çalışma var ise içeriği nedir ve ne aşamadadır?​” sorularını sordu.

BAKANLIK: SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Bakan Selçuk, konuyla ilgili verdiği cevapta, Girgin hakkında soruşturma başlatıldığını ve soruşturmanın devam ettiğini belirterek, “Söz konusu personel hakkında bu tarihe kadar, diğer çalışanlardan veya öğrencilerden olumsuz bir bildirim veya şikayet alınmadığı, soruşturma sonucuna göre, iş akdi ile ilgili olarak personel değerlendirmenin yapılacağı belirtilmektedir” dedi. 

DAĞ: GİRGİN AÇIĞA ALINMALI

Önergesine verilen cevabı yetersiz bulan Dağ, soruşturmayla Girgin’in açığa alınması gerektiğini söyledi. Hükümetin eğitim politikalarını eleştiren Dağ, “18 yıldır izlenen politikalar ile eğitim sisteminin yavaş yavaş içi boşaltılmıştır. Eğitim gerici, yobaz dernek ve vakıflara devredilerek temel değer ve ilkelerden uzaklaştırılmaktadır. Okullarda, üniversiteler ve yurtlarda her gün taciz, istismar ve tecavüz vakaları yaşanmaktadır. Eğitim ve bilim ile anılması gereken bu kurumlar, maalesef ki bu tür vakalar ile anılır hale gelmeye başladı” dedi. 

"SORUMLUSU AKP-MHP İTTİFAKIDIR"

Kadınlara yönelik taciz, tecavüz ve istismar olaylarına karşı cezasızlık politikalarının sürdürüldüğünü dile getiren Dağ, “Herkesin bu kirli zihniyete karşı durması gerekmektedir. Bakanlığın verdiği cevap, bu zihniyetlerinin en açık bir resmi niteliğindedir. Bizler her alanda bu zihniyeti teşhir edeceğiz. Eğitim kurumlarında yaşanan her istismar, taciz ve tecavüzün faili, sorumlusu ve azmettiricisi AKP-MHP ittifakıdır” diye konuştu. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Ege sahilinde bekleyen bir mülteci: İstanbul’a geri dönme zamanı geldi

SONRAKİ HABER

İran'da bir milletvekili daha koronavirüse yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...