05 Mart 2020 12:51

Edremit Kent Konseyi Kadın Meclisi: Kadınlar savaş değil barış istiyor

Edremit Kent Konseyi Kadın Meclisinin çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, savaş değil barış istediklerini söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Edremit Meydan'da sokağa çıkan kadınlar, "Savaşı değil barışı büyütelim" dedi. Edremit Cumhuriyet Meydanı’nda çocuk istismarına karşı stant açan kadınlar, aynı gün saat 17.00'de bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kent Konseyi Kadın Meclisinin çağrısıyla bir araya gelen kadınlar; şiddete, krize, savaşa karşı mücadele edeceklerini dile getirdi. Basın açıklaması metnini sıra ile birer paragraf okuyan kadınlar, sık sık taleplerini içeren sloganlar attı. "Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz" diyen kadınlar, kadınların her gün bir bahaneyle öldürülmelerine karşı sokağı ve mücadeleyi bırakmayacaklarını, taleplerinin hayat bulması için çalışacaklarını ve dayanışmayı sürdüreceklerini belirtti.

"Suriye’de kaybettiğimiz çocuklarımızın acısı içimizi yakıyor" diyen kadınlar, "Artık yeter daha fazla acı istemiyoruz. Bu kimin neyin savaşı, çocuklarımız neden ölüyor?" diye sordu. Hep bir ağızdan "savaşı değil, barışı büyütelim" diye slogan atan kadınlar, bir sonraki etkinlikte buluşmak üzere sözleşti. (Edremit/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tokat'ta elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Ekonomik krize direnen kadın esnaf: Destek çıksınlar, insanları geri çevirmesinler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...