05 Mart 2020 11:05

Edremitli kadınlar: Kadınlar her şeyi değiştirecek güce sahip

Edremit'te 8 Mart kapsamında "Kadınlar ne yaşıyor, ne yapmalı?" paneli düzenlendi. Panelde "Kadınlar mücadele edecek, örgütlenecek ve değiştirecek güce sahiptir" denildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Edremit Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart etkinlikleri kapsamında Altınoluk Türkan Saylan Kültür Merkezinde "Kriz ve şiddet; kadınlar ne yaşıyor ne yapmalı" paneli düzenledi. Avukat Gülşah Kaya ve Ekmek ve Gül Dergisi Yazarı Fulya Alikoç’un katıldığı, moderatörlüğünü Birsen Temur’un yaptığı panele 150 kadın katıldı.

Panelde konuşan Gülşah Kaya, kadınların yaşadığı şiddet, işsizlik, yoksulluk, taciz ve tecavüzlerin her geçen gün arttığı, yasalarda olan kadın lehine maddelerin uygulanmadığı, İstanbul Sözleşmesi'nin yok sayıldığını belirtti. Suriye’ye yönelik başlatılan ve onlarca gencimizin yaşamını yitirdiği operasyonların son bulması gerektiğini ifade eden Kaya, savaşın kadın ve çocuklara yönelik şiddet, taciz ve tecavüzleri, yoksulluğu ve yeni zamları doğuracağını ifade etti.

Fulya Alikoç ise dünyada kadın mücadelesinin yükseldiği ülkelerden örnekler verdi. Hindistan’da, Ekvadar’da, İran’da, Sudan’da, Lübnan’da, Latin Amerika’da ve her yerde kadınların diktatörlüğe karşı, baskılara, sömürüye, yoksulluğa, şiddete ve savaşa karşı artık yeter diyerek ayağa kalktığını söyledi. Kapitalist emperyalist sistemin krizin, savaşın, şiddetin ve yoksulluğun kaynağı olduğunu vurgulayan Alikoç, "Kadınlar mücadele edecek, örgütlenecek ve değiştirecek güce sahiptir" dedi.

(Edremit/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’de kadın emeği raporu: 1 milyondan fazla kadın kayıt dışı çalıştırılıyor

SONRAKİ HABER

Akkuyu nükleeri için dava açan avukat: Türkiye için güvenlik tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...