05 Mart 2020 10:53

CHP'li Engin Özkoç'tan fezleke yanıtı: Cumhurbaşkanı için de gönderin

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: Aynı sözleri Kılıçdaroğlu için sarf eden Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında da Meclise bir fezleke gönderilsin.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle hakkında hazırlanan fezlekenin Meclis'e gönderileceğini açıklayan Adalet Bakanına yanıt verdi. Özkoç, aynı sözleri Kılıçdaroğlu için sarf eden Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında da Meclis'e bir fezleke gönderilmesini istedi. 

İdlib'te askerlerin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin Meclis'te yapılan kapalı oturumun ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un düzenlediği basın toplantısındaki sözleri tansiyonu yükseltmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Özkoç'un Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla resen soruşturma başlatırken Meclis AKP ve CHP'li milletvekilerinin yumruk yumruğa kavgasına sahne oldu. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de “Engin Özkoç, yaptıklarının hukukta bir karşılığı olduğunu görecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı fezlekeyi derhal meclise göndereceğiz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Engin Özkoç hakkında 1 milyon TL'lik manevi tazminat davası açtı ve suç duyurusunda bulundu. Ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aynı sözleri kendisine sarf eden Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında 5 kuruşluk manevi tazminat davası açacağı duyuruldu.

“CUMHURBAŞKANININ SÖZLERİNİ KENDİSİNE SÖYLEDİM”

Yaşananların ardından Evrensel’e konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Türkiye Büyük Millet Meclisinde AKP Genel Başkanı hangi sözleri kullandıysa ben de aynı sözleri kullandım” dedi. 

Adalet Bakanının fezleke açıklamasına da yanıt veren Özkoç, aynı sözleri Kılıçdaroğlu için sarf eden Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında da Meclis'e bir fezleke gönderilmesini istedi. Özkoç, “Ben Cumhurbaşkanının kendi sözlerini kendisine söyledim. Hukuka ve milletin vicdanının sesine saygılıyım. Genel başkanımız da 5 kuruşluk bir dava açtı. Bu fezlekeyle ilgili gerekeni yapıyoruz” dedi. 

Ayrıca söz konusu soruşturmanın yasal olmadığını belirten Özkoç, Anayasa'nın 83. Maddesine göre Meclis'te yapılan konuşmaların milletvekili dokunulmazlığı altında olduğu söyledi.

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'un ardından 6 ilde daha "savaşa hayır" etkinlikleri yasaklandı

SONRAKİ HABER

Bergama Belediyesinde işten atılan kadınlar: Dünyayı kadınlar güzelleştirecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...