04 Mart 2020 14:06

2 çocuk çalışanına istismarda bulunduğu iddia edilen sanıkların davasında erteleme

Diyarbakır'da sahibi olduğu kafede çalışan 2 çocuğu darbeden ve cinsel istismarda bulunan Cemal Sert ve koruması Adil Tosun'un tutuksuz yargılandığı dava yine ertelendi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Paylaş

Diyarbakır'da sahibi olduğu kafede çalışan 2 çocuğu darbedip cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan Cemal Sert ve koruması Adil Tosun'un yargılandıkları davanın 8 celsesi görüldü. Mahkeme, Adil Tosun hakkındaki yakalama kararının infazının beklenmesine ve ailenin duruşmaya katılmasına karar vererek duruşmayı 10 Haziran saat 10.15’e erteledi.

Diyarbakır'da 2016 yılında yaşanan olayda, Amedsporlu 3 futbolcu kafede oturuyorken yaşları 18’in altında olan ve kafede çalışan bir çocuk futbolcuların gizlice fotoğrafını çekti ve kuzenine gönderdi. Fotoğrafı alan çocuk ise futbolculardan birine mesaj olarak gönderdi. Bunun üzerine 3 futbolcu, kafenin Sahibi Cemal Sert’e şikayet ederek bunu yapanların bulunmasını istedi. Kafenin güvenlik kamerası kayıtlarından fotoğrafı çalışanının çektiğini gören Cemal Sert ve koruması Adil Tosun, iki çocukğu silah zoruyla tenha bir alana götürerek darbetti ve cinsel istismara maruz bıraktı.

“SAVCI DELİLLER TOPLANMADAN İDDİANAME HAZIRLADI”

Mağdur olan çocuklardan birinin babası olan E.E, olayın yaşandığı dönemde çocuğunun 18 yaşında olmadığını, kendisinin davaya müdahil olmak istediğini ancak talebinin dikkate alınmadığını belirtti. Cemal Sert ve Adil Tosun’un tutuklanmamasına tepki gösteren E.E, “Delil yok diyorsunuz ama Cemal Sert ifadesinde çocukları götürdüğünü söylüyor. Dosyamız 40 gün Ali Şan Polis Karakolunda kaldı. Bizim dosyamızı onlar düzenledi. O günkü görevlilerden şikayetçiyim. Savcı deliller toplanmadan iddianame hazırladı. Amedspor futbolcularından da şikayetçiyim. Dilekçe verdim ancak işleme konulmadı. Bu dava 50 sene sürse de şikayetçiyim” dedi.

“DIŞARDA BAŞKA ÇOCUKLARA DA YAPABİLİRLER”

Anne Ç.E. ise, “Bir anne olarak beni anlamanızı istiyorum. Cemal Sert benim çocuğuma işkence etmesine rağmen neden tutuklanmıyor? Psikolojim bozulmuş durumda. İlaçlarla ayakta duruyorum. Bu olay çözülünceye kadar psikolojim düzelmeyecek. Bu adamlar dışarda bunu başka çocuklara da yapabilir. Suçlular ellerini kollarını sallayarak geziyor. Davaya katılma talebimiz var” diye konuştu.

Mahkeme, Sanık Adil Tosun hakkındaki yakalama emrinin infazının beklenmesine ve müştekilerin davaya katılma isteminin uygun olduğuna karar vererek duruşmayı 10 Haziran saat 10.15’e erteledi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Özkoç'a Erdoğan'a yanıtı nedeniyle Mecliste saldırı, soruşturma ve tazminat

SONRAKİ HABER

Sınırda bekleyen mülteciler: Burada 500 yıl öncenin koşullarında yaşıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...