04 Mart 2020 09:52

Fabrikalar satıldı, işsizlik tavan yaptı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer: Fabrikalar, üretim tesisleri özelleştirildi. Özelleştirilen tesislerin çoğunda üretim durdu, işçi çıkarılmaları oldu. Bu da işsizliği tetikledi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu belirterek, cumhuriyet döneminde açılan fabrika ve üretim tesislerinin AKP iktidarları döneminde satılması ve özelleştirilmesinin işsizliği tetiklediğini söyledi. 

Gürer, “AKP 18 yılda, cumhuriyetimizin kazanımlarını tek tek sattı. Fabrikalar, üretim tesisleri özelleştirildi. Özelleştirilen tesislerin çoğunda üretim durdu, işçi çıkarılmaları oldu. Bu da işsizliği tetikledi” diye konuştu. 

Yoksullaşan, geçim sıkıntısı artan, işsizlikten mustarip geniş bir kesim oluştuğuna dikkat çeker Gürer, “Milyonlarca kişi sosyal yardımlarla yaşamını sürdürüyor. Son yıllarda hiç görmediğimiz biçimde insanlar yokluktan intihar ediyor, hatta 10 vatandaş kendini bu dönemde işsizim diye yaktı” ifadelerini kullandı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan, sınır kapısındaki mültecilere ateş açtı: 1 ölü, 5 yaralı

SONRAKİ HABER

"Basın özgürlüğüne saldırmak kolay; bastırmak, işte asıl zor olan o"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...