04 Mart 2020 09:27
Son Güncellenme Tarihi: 04 Mart 2020 10:55

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Koronavirüs bütün eyaletlerimize yayıldı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, koronavirüsün neredeyse ülkedeki tüm eyaletlere yayıldığını açıkladı. Ruhani ABD ambargosuna tepki gösterdi

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının neredeyse bütün eyaletlere yayıldığını söyledi. Ruhani, halkın ihtiyaç duyduğu gıda ve sağlık malzemelerine ABD tarafından yaptırım uygulandığını belirtti.

İran Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Ruhani, ülkede hızla yayılan yeni tip koronavirüs salgınıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Koronavirüsün salgın bir hastalık olduğuna dikkati çeken Ruhani, "Koronavirüs neredeyse bütün eyaletlerimize yayıldı. Bir anlamda bu, dünyadaki birçok ülkenin enfekte olduğu küresel bir hastalıktır. Tedbir ve iş birliğiyle bu sorunu en kısa zamanda aşmamız gerekmektedir." dedi. Ruhani, "Uzman sağlık kadrolarımızın desteği ve halkımızın irade ve iş birliğiyle mümkün olan en kısa sürede en az kayıpla bu krizi aşacağımıza söz veriyorum." ifadelerini kullandı.

"KÂR İÇİN MALZEME STOKLAYANLAR HALKIN CANIYLA OYNUYOR"

Ruhani, ülkede bazı kişilerin kâr elde etmek için ihtiyaç duyulan sağlık malzemelerini stoklayarak halkın endişesini artırdığını söyledi.

"Bunlar halkın canıyla oynayan gruplardır. Hükümet, halkın sağlığının bekçisi olarak görevini yerine getirecektir." diyen Ruhani, ülkedeki salgının boyutunun gizlendiği iddialarına ilişkin, "Virüs ülkeye girdiği günden bu yana Sağlık Bakanlığına tüm verileri vatandaşlarla paylaşması ve hiçbir şeyin gizlenmemesi talimatı verildi." ifadelerini kullandı.

"ABD İLAÇ YAPTIRIMLARINI KALDIRSIN"

İran'a salgınla mücadelede yardımcı olan tüm ülkelere teşekkür eden Ruhani, şöyle devam etti: 

"Onlar (ABD) merhamet maskesi takarak 'İran halkına yardım edelim' diyorlar. Siz eğer samimiyseniz en azından ilaç yaptırımlarını kaldırın. İran ulusuna karşı hata yaptığınızı, özür dilediğinizi ve ilk adım olarak ilaç ithalatı için bankacılık faaliyetleri ile sağlık ve gıda alanındaki taşımacılık yaptırımlarını halkın üzerinden kaldırın."

İran'da Covid-19 salgınında can kaybı 92'ye, vaka sayısı 2 bin 922'ye yükseldi.

Salgından üst düzey yöneticiler de etkilenmiş, son olarak Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Rıza Rahmani'nin de yeni tip koronavirüse yakalandığı açıklanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Mahir Polat: Yerel yönetimler devre dışı bırakılıyor!

SONRAKİ HABER

Manisa’da kadınlar sorunlara karşı çözüm yollarını konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...