04 Mart 2020 08:21

Çanakkale’de NesKo maden işçilerinin direnişi kazanımla sonuçlandı

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde bulunan NesKo Madencilik işçilerinin direnişi 7. gününde kazanımla sonuçlandı. Madencilerin tüm talepleri kabul edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Seçkin SAĞLAM
Çanakkale

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde bulunan NesKo Madencilik işçilerinin direnişi 7. gününde kazanımla sonuçlandı. Madencilerin tüm talepleri kabul edildi.

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde bulunan NesKo Madencilik işçileri 26 şubatta başlayan direnişi 3 Mart gecesi son buldu. Yerin 140 metre altında, kendilerini madene kapatarak direnişe geçen, sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümünü talep eden NesKo işçilerinin eylemi kazanımla sonuçlandı. İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin sağlanması, birikmiş maaşlarının ödenmesi, sendikal özgürlük talepleri iler yerin 140 metre altına kendilerini kapatan NesKo Madencilik işçileri 6. Günün sonunda yapılan görüşmelerle yerin atından çıktı. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ile görüşen ve taleplerinin karşılanması noktasında kefil olduğunu söylemesinin ardından maden ocağındaki eylemi sonlandırma kararı aldı.

İŞÇİLERİN KAZANIMINI DEV MADEN-SEN DUYURDU

DİSK'e bağlı Dev Maden-Sen'den yapılan açıklamada; "NesKo maden işçilerinin direnişi 7. Günde kazanımla sonuçlandı. NesKo maden isçilerinin direnişi bugün yapılan etkinliğin ardından kaymakamın yeniden yeraltındaki işçi arkadaşların temsilcileri ile görüşüp işçi alacaklarının bugün ödemesi yapılan Ocak ayı maaşı ile birlikte önemli bir kısmının ödendiğini geriye kalan alacaklardan şubat ayı maaşı kıdem tazminatı vb. alacakların da bir ay içerisinde ödeneceğini söyleyerek bu sözün takibini Çanakkale valisi ve yetkili bakanların yapacağını belirtmiştir. Direnişteki arkadaşlarımız bu taahhüdü teminat sayarak direnişi sonlandırma kararı almışlardır. Yeraltından çıkan arkadaşlarımız sağlık kontrolü için hastaneye gittiler. Sendika olarak bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtiyoruz" dendi.

ÖNCEKİ HABER

Mersin’de 177 okuldan 101'i depreme dayanıklı değil

SONRAKİ HABER

Erdoğan-Putin görüşmesi öncesi açıklama: Türkiye sorumluluğunu yerine getirmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...