02 Mart 2020 11:37

Nesko maden işçileri yer altında, yakınları yer üstünde bekliyor

Nesko Maden işçileri, talepleri için yer altında eylemini sürdürürken, yakınları da yer üstünde bekleyişini sürdürüyor.

Fotoğraf: Nesko Madencilik işçileri

Paylaş

Seçkin SAĞLAM
İbrahim GÜMÜŞTAŞ
Çanakkale

Çanakkale'nin Yenice ilçesindeki Yıldızlar Holdinge Nesko Bakır Madeninde işten atılan işçilerin işe geri alınması, ücretlerinin düzenli ödenmesi ve üyesi oldukları DİSK’e bağlı Dev Maden-Sen’in tanınması için madene kapanan işçilerin yakınları da yer üstünde bekliyor.

Edremit Demokrasi Platformu bileşeni siyasi parti, dernek ve sendikalar maden işçileri ve aileleriyle dayanışmak için maden alanına gitti. Dayanışma için gelenleri dışarıda bulunan işçiler, işçi aileleri ve Dev Maden-Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün karşıladı. İşçi aileleri, siyasi partiler ve sendika temsilcilerinden oluşan bir heyet Nesko genel müdürü ile görüştü. İşçilerin eşleri haklarını alana kadar direneceklerini ifade ederek, "Gerekirse eşlerimiz maden içinde, biz madenin önünde öleceğiz ama haklarımızı sonuna kadar alacağız" dedi.

Nesko genel müdürü ise işçilerin ücretlerinin bir kısmının ödendiğini, kalanının pazartesi günü ödeneceğini söyledi. Madenin kapatılacağını söyleyen müdür, "İşçilerin kıdem tazminatları prosedürler gereği belki takside bağlanarak ödenebilecek ama işçilerin madenden çıkarak direnişlerini yukarıda yapmaları gerekir" dedi. İşçi eşleri ise söylenenlere inanmadıklarını ifade etti.

Görüşmeden sonrası açıklama yapan Dev Maden-Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün, "Direnişi işçiler başlattı, yine işçilerin kararı ile bitebilir. Ama tüm haklarımızı sonuna kadar alacağız" dedi. Görgün bugün DİSK Genel Başkan ve yöneticilerinin katılımıyla daha güçlü bir eylem yapacaklarını dile getirdi.

İŞÇİYE DE DOĞAYA DA DÜŞMAN

Direnişteki işçileri ziyaret eden Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyon Kurulu adına açıklama yapan Pınar Bilir, işçilerin direnişini sahiplendiklerini, madenciliğin sadece doğayı değil aynı zamanda işçilerin haklarını da sömürerek tükettiğini ifade etti.

Her Yer Kazdağları Grubu ise “İşveren Sebahattin Yıldız’ı işçilerin haklarını bir an önce vermeye çağırıyoruz. İnsanın emeğini, doğanın zenginliğini yok edemezsiniz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Antep’te işçilere baskı yargıya taşındı: Sendika hakkının gasbına son verilmeli

SONRAKİ HABER

Meriç suyu aynasında mülteci portreleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...