02 Mart 2020 11:07

CHP'li Ömer Fethi Gürer: Emeklinin feryadını duyun artık

Emekli-Sen'i ziyaret eden CHP'li Ömer Fethi Gürer, intibak düzenlemesinin yapılması ve banka promosyonlarının günümüz şartlarına göre güncellenmesi taleplerinin karşılanması çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Basın bülteni

Paylaş

DİSK’e bağlı Emekli-Sen'i ziyaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilerin intibak düzenlemesinin yapılması ve banka promosyonlarının günümüz şartlarına göre güncellenmesi taleplerinin karşılanması çağrısı yaptı. Gürer, “Yetkililer, emeklilerin feryadını duysun artık” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye Emekliler Derneğinden sonra DİSK’e bağlı Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Genel Merkezini ziyaret ederek Genel Başkan Cengiz Yavuz ve merkez yöneticileriyle bir araya geldi.

"EMEKLİLER AÇLIK SINIRININ ALTINDA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR"

Türkiye’de 13 milyona yakın emeklinin, artan enflasyon, art arda gelen zamlar ve pahalılık karşısında zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalıştığını ifade eden Gürer, “Emeklilerimizin belli başlı talepleri var. Bunlardan bazıları; intibak düzenlemesinin hayata geçirilmesi, gıda ve yakacak yardımlarının yapılması, maaşlarında açlık sınırının altında kalmayacak şekilde ücret artışlarının yapılması ve artık günümüzde neredeyse günlük bir çay parasına bile denk gelmeyen banka promosyon ücretlerinin, bugünün şartlarına göre yeniden güncellenmesidir. Emekliler, haklarının budanması değil insanca yaşayabilecekleri olanaklarının sağlanmasını istemektedirler” dedi.

YAVUZ: EMEKLİLER DE SÖZLEŞME MASASINA OTURABİLMELİ

Gürer’e emeklilerin sorunlarını gündeme getirdiği ve ziyareti için teşekkür eden Genel Başkan Cengiz Yavuz, taleplerini şöyle ifade etti:

“Emeklilerin de toplu sözleşme masasına oturmaları gerekiyor. Banka promosyonları konusunda Türkiye Bankalar Birliğine gerekli müracaatlarımızı yaptık. Ancak henüz taleplerimizi olumlu yanıt alamadık. Sosyal Güvenlik Kurumunun emeklilerin banka promosyon ücretleri konusunda uğradıkları mağduriyetin giderilmesi için çalışma yapmasını talep ettik.”

"BAYRAM İKRAMİYESİ ASGARİ ÜCRET OLSUN"

Ömer Fethi Gürer, Ramazan ve Kurban Bayram ikramiyelerinin 1000 TL'den en az olduğunu hatırlatarak bunun asgari ücret düzeyine çıkarılması için kanun teklifi verdiğini belirtti. Gıda ve yakacak yardımı kanun teklifinin de TBMM'de olduğunu anlatan Gürer, intibak düzenlemesininde bir an önce yapılmasını istedi. Kamu Denetçiliği Kurumunun bu konuda tavsiye kararı olduğunu ancak SGK'nin bundan kaçındığını hatırlatan Gürer, "Mecliste verdiğim intibak düzenlemesi kanun teklifi de ne yazık ki AKP oylarıyla reddedildi. Ancak bu anlamda yeniden bir düzenleme şiddetle ihtiyaç. Aile yardımı yapılması da şart” diye konuştu.

HER YIL BİR MAAŞ TUTARINDA PROMOSYON ÜCRETİ ÖDENMELİ

Banka promosyonlarının kamuda ya da özel sektörde aktif olarak çalışan ve emeklilik hakkı elde edenlere bankalar tarafından maaş karşılığı verilen para olduğuna dikkat çeken Gürer, “Halihazırda emeklilere verilen 300 TL ile 450 TL arasında değişen tutardaki promosyonların emekli ve emekli aylığından yararlanan dul ve yetim yurttaşlarımıza ödenecek promosyon bedeli her yıl için aldıkları bir maaş olarak ödenmelidir” dedi.

EMEKLİNİN GÖZÜ, KULAĞI PROMOSYONDA

Promosyon ücretlerinin emeklinin üç yıl aynı bankadan maaş alınması şartına bağlandığını ve sadakadan öteye geçmeyen bir tutar olarak ödendiğini ifade eden Gürer, “13 milyon emeklinin gözü ve kulağı bu promosyon ücretlerindedir. Emeklilere hak ettikleri promosyon ücreti verilmeli ve günümüz koşullarına göre güncellenmelidir” şeklinde konuştu. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sınırdaki mülteciler ve gazetecilere dönük gözaltılar Meclis'e taşındı

SONRAKİ HABER

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu: Milyonlar iş bulma ümidini kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...