01 Mart 2020 18:42

Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi: Zeynal Odabaş nezdinde inancımız yargılanıyor

İstanbul Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynal Odabaş hakkında "İmara aykırı" cemevi yaptırdığı gerekçesiyle açılan davaya katılım çağrısı yapıldı.

Fotoğraf: AKD Sultangazi Şubesi

Paylaş

"İmara aykırı" cemevi yaptırdığı gerekçesiyle yargılanan İstanbul Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynal Odabaş ile ilgili açılan davanın 19. duruşması, 2 Mart Salı günü Gaziosmanpaşa Adliyesi 2. Sulh Ceza Mahkemesinde, saat 13:00’te görülecek.

AKD Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Yönetim Kurulu, yaptığı yazılı açıklamada, “Başkanımız Zeynal Odabaş 5 yılla yargılanmaktadır. Tüm halkımızı davamıza ve davanıza sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: Gelin canlar bir olalım. Cem ibadetimiz, cemevleri ibadethanemizdir. İnancımız yargılanıyor. İmece usulü ile var ettiğimiz Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi’mizin yıkım kararı ve Cemevi Başkanımız Zeynal Odabaş’ın 5 yılla yargılandığı davada mahkeme heyeti tarafından cemevimize 29.01.2020 tarihinde mahkeme heyeti ve bilirkişiler tarafından keşif yapılmıştır. Siyasi kararlarla yargılanan inancımızın umuyoruz ki mahkeme heyeti ve bilirkişiler siyasi etki altında kalmadan hukukun üstünlüğünü göz önünde bulundurularak vicdani karar vermelerini bekliyoruz. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe, Ersun Yanal ile yollarını ayırdı

SONRAKİ HABER

Midilli adasında mültecilere saldıranlara karşı antifaşist yürüyüş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...