02 Mart 2020 00:13

Öğrenci mektubu: Kalacak yer bulamazsam okulu bırakmayı düşünüyorum

Kocaeli Üniversitesi öğrencisi yurt ödemesini geç yaptığı için kaydının silindiğini anlattı. Gidecek yeri olmadığını belirten öğrenci, "Kalacak yer bulamazsam okulu bırakacağım" diyor.

Fotoğraf: Delwin Steven Campbell/Flickr

Paylaş

Kocaeli Üniversitesinden bir kadın öğrenci

Ben Kocaeli Üniversitesi Umuttepe kampüsünde bulunan Samiha Ayverdi Kız Öğrenci Yurdu’nda kalıyordum. Yurt ödemesini bir ay geç yaptığım için kaydım silindi. Ben ise bir ay geç ödeme yapınca depozitodan kesildiğini, bir sonraki ay yurt ücreti ile beraber depozitoyu da ödememiz gerektiğini zannediyordum. Okuduğum zaman o şekilde anlamıştım ama öyle değilmiş. Numaramı değiştirdiğim için de bana arkadaşımın numarasından ulaştılar. Ben onlara döndüğümde bana kaydımın silindiğini söylediler. Benim Kocaeli’de kalabileceğim herhangi bir yer yok, onlara bunu dile getirdiğimde “Yapabilecek bir şeyimiz yok, tekrar başvur belki çıkar” dediler.

Bir devlet yurdu bu şekilde olmamalı. Öğrencinin verdiği para onların gelir kaynağı olarak görülmemeli. Eğer kalacak bir yer bulamazsam okulu bırakmayı düşünüyorum. Daha önce bir ay ödeme yapmayıp sonraki ay ödemeleri yapan ve yurttan atılmayan kişiler var. Ben de ilk defa geç ödedim. Hiçbir uyarı yapılmadı. Umarım benim gibi diğer kadın öğrenciler de bu durumu yaşamazlar, mağdur olmazlar.

ÖNCEKİ HABER

İşçiler soruyor: Kimin için canını verdi bu gençler?

SONRAKİ HABER

Öğrenci mektubu: Ulaşamayacağımız binalar yapmak yetmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...