29 Şubat 2020 09:45

HDP'den mülteci açıklaması: Yaşanabilecek ölümlerden iktidar sorumludur

HDP, hükümetin sınırı açarak mültecileri sınıra taşınmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Göçmen ve Mülteciler Komisyonu Sözcüsü Gülsüm Ağaoğlu, İdlib’de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) dönük gerçekleştirilen saldırı ardından hükümet yetkililerinin, mültecilerin kara ve deniz yoluyla Avrupa’ya geçmesine engel olunmayacağı yönündeki kararına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

“İdlib’deki trajediden mülteciler değil iktidar sorumludur” başlığı ile yapılan açıklamada, “Mülteciler gerek kara gerekse deniz yolu ile son derece sağlıksız ve tehlikeli koşullarda Yunanistan ve Bulgaristan sınırlarına yönelmeye başladı. Yunanistan ve Bulgaristan’ın da sınırlarda yoğunlaştırdığı önlemler nedeniyle çoğu Suriyeli ve Afganistanlı mülteciler kış koşullarında sınırlar arasına hapsedilmiş, bir kısım mülteci de şişme botlarla tehlikeli olmasına rağmen deniz yolunu kullanmaya yönlendirilmiştir” denildi.

‘YAŞANABİLECEK ÖLÜMLERDEN AKP SORUMLUDUR’

AKP’nin İdlib’te yaşanan trajedinin hıncını mültecilerden çıkarmaya kalkıştığı kaydedilen açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi:

“AKP mültecilere karşı uyguladığı bu suçtan vazgeçmeli, Ege’de olabilecek mülteci ölümlerine karşı önlem almalı ve siyasi sorumluluğunu yerine getirmelidir. AB’ye yönelik şantaj ve tehdit aracı haline getirilen mültecilerin bu tehlikeli yolculuğunda meydana gelecek olası ölümlerden ve trajedilerden bu iktidar sorumlu olacaktır. AKP iktidarını, mültecilere karşı siyasi ve insani sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz.” (MA)

ÖNCEKİ HABER

Motorin ve benzinde ÖTV zammı: Pompaya 18 kuruş yansıdı

SONRAKİ HABER

Ortak açıklama: İdlib’de cihatçı çeteleri korumak neden milli çıkarımız oluyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...