28 Şubat 2020 16:31

Cezaevlerinde ihlaller sürüyor: Gazete, radyo, revir yasak

Silivri ve Bursa Cezaevlerinde gazetelerin mahkumlara verilmediği, radyolara el konulduğu belirtildi. Bakırköy Cezaevinde ise bir aydır tutukluların hastane sevklerinin yapılmadığı iddia edildi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Bursa, Silivri ve Bakırköy Cezaevlerinde siyasi tutuklulara dönük ihlal haberleri geldi. Mezopotamya Ajansının haberine göre Silivri Cezaevinde birçok hak ihlali yaşandığını söyleyen Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Yöneticisi Vedat Ece, ailelerin tutuklulara gönderdiği kargoların ya hiç verilmediği ya da üç ay bekledikten sonra verildiğini bildirdi. Ece, “Aileler kargoyla kitap, dergi, elbise vs. gönderiyor ama verilmiyor. Cezaevinde elden verildiğinde ise bu sefer ‘Kargoyla gönderin’ diyorlar. Çok kötü bir yıldırma politikası uygulanıyor. Geçen gün tutuklularla görüştükten sonra cezaevi idaresiyle görüştük. Kitap vermeme gibi bir kararlarının olup olmadığını sorduk. Bize böyle bir kararın olmadığını söylediler. O yüzden mahpuslara söylenen ile aile ve avukatlara söylenen şey aynı değil” dedi.

Ece, Yeni Yaşam gazetesinin cezaevlerinde hâlâ tutuklulara verilmediğini de aktardı. Tutukluların cezaevinde kendi yazdıkları yazılardan Serxwebûn adlı Kürtçe bir dergi çıkardıklarını belirten Ece, gardiyanların koğuş aramalarında bu dergiye ‘örgütsel doküman’ gerekçesiyle el koyduğunu da aktardı. Bursa H Tipi Kapalı Cezaevinde ise son 2 haftadır özel harekat polisleri eşliğinde siyasi tutukluların bulunduğu koğuşlara baskın yapıldığı iddia edildi. Baskınlarda tutukluların eşyaları dağıtılırken, defter, kitap, kalem ve mektup defterlerine dahi el konulduğu belirtildi.

BAKIRKÖY’DE REVİR YASAĞI

Hak ihlallerinin yoğun yaşandığı bir başka cezaevi olan Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde bir aydan fazla süredir tutukluların hastane sevklerinin yapılmadığı ve revire çıkarılmadığı iddia edildi. Rutin kontrolleri yapılması gereken hasta tutukluların dahi keyfi bir şekilde hastane sevklerinin yapılmadığı ifade edilirken, revire çıkmak isteyen tutukların dilekçelerine cevap verilmediği belirtildi. Bazı tutukluların rahatsızlıklarından kaynaklı kan tükürdüğü, buna rağmen revire çıkarılmadığı bildirildi. Cezaevinde tutuklu bulunan Gazeteci Sadiye Eser’in vücudunda alerjiden kaynaklı yaralar çıktığı, ancak bir aydan bu yana revir talebine cevap verilmediği aktarıldı. Ajansın geçtiği bilgiye göre tutukluların konu hakkında cezaevi idaresi ile yaptığı görüşmelerden de bir sonuç çıkmadı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan ve Trump İdlib gündemiyle telefonda görüştü

SONRAKİ HABER

Erdoğan ve Merkel, İdlib gündemiyle telefonda görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...