28 Şubat 2020 16:25

Erdoğan ve Trump İdlib gündemiyle telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İdlib'deki gelişmeler üzerine ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Suriye'nin İdlib kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubu 33 askerin rejim güçlerinin saldırısıyla hayatını kaybetmesi sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü.

Telefon görüşmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada “Görüşmede ikili meselelerin yanı sıra İdlib’de yaşanan son gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konular ele alınmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız, kahraman askerlerimizi hedef alan alçakça saldırının faillerine gereken karşılığın verildiğini hatırlatarak, ülkemizin İdlib’de Soçi Muhtırası ile belirlenen alanın rejim unsurlarından temizlenmesi hususunda kararlılığını yeniden teyit etmişlerdir. İki lider, İdlib bölgesinde yaşanan büyük insanlık dramının önüne geçilmesi için ilave adımların vakit kaybetmeden atılması hususunda mutabık kalmışlardır" denildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada da Trump’ın telefon görüşmesinde İdlib’deki saldırıyı kınadığını bildirdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Başkan Trump, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeybatısındaki çatışmaları azaltma ve insani felaketi önleme çabalarına desteğini yineledi. İki lider, daha fazla masum insan öldürülmeden ve yerlerinden edilmeden önce Suriye ve İran rejimi ile Rusya'nın saldırılarının durması gerektiği konusunda mutabık kaldı." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrail'de 2 kişide daha koronavirüs tespit edildi

SONRAKİ HABER

Cezaevlerinde ihlaller sürüyor: Gazete, radyo, revir yasak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...