28 Şubat 2020 15:29

Rus ve Türk heyetlerinin İdlib gündemli görüşmelerinde 3. tur sona erdi

Türkiye ile Rusya heyetleri arasında Ankara'da düzenlenen İdlib konulu görüşmelerin üçüncüsü turu sona erdi. Dışişleri: Rus tarafına derhal sürdürülebilir bir ateşkes ilan edilmesi gereği vurgulandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Türkiye ile Rusya heyetleri arasında Ankara'da düzenlenen İdlib konulu görüşmelerin üçüncüsü de sona erdi. Dışişleri Bakanlığı, görüşmeye ilişkin, Rus tarafına derhal sürdürülebilir bir ateşkes ilan edilmesi, gerginliğin azaltılması ve rejimin Soçi Mutabakatı sınırlarına çekilmesi gereği vurgulandı" açıklaması yaptı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sergey Verşinin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi Aleksandr Lavrentiev, askeri ve istihbarat birimlerinin temsilcilerinden oluşan heyet iki gündür Ankara'da Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlığındaki Türkiye heyetiyle İdlib konusunu görüşüyordu.

Dün yapılan görüşmede Türkiye heyeti, bir an evvel ateşkes sağlanması gerektiğini belirtmişti. Soçi Mutabakatı'nın tam olarak uygulanmasının önemini vurgulamış ve olası bir kitlesel göçün engellenmesinin gerektiğine dikkat çekmişti.

Rusya heyeti, İdlib'de TSK mensubu 33 askerin yaşamını yitirdiği saldırının ardından Türkiye heyetiyle bir kez daha bir araya geldi. Görüşme sırasında Bakanlık önünde ve çevresinde güvenlik önlemleri alındı.

Görüşme sonrası Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada "Bugünkü görüşme Rus tarafından gelen talep üzerine gerçekleştirildi. Rus tarafına derhal sürdürülebilir bir ateşkes ilan edilmesi, gerginliğin azaltılması ve rejimin Soçi Mutabakatı sınırlarına çekilmesi gereği vurgulandı" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Mecliste İdlib oturumu salı günü toplanacak

SONRAKİ HABER

İsrail'de 2 kişide daha koronavirüs tespit edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...