28 Şubat 2020 14:43

İnşaat Mühendisleri Odası: Emperyalist güçler bölgemizi terk etsin

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe, İdlib’de yaşanan ölümler ve hükümetin Suriye politikasına ilişkin açıklama yaptı.

Görsel, Cemal Gökçe'nin Facebook hesabından alınmıştır

Paylaş

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Cemal Gökçe, İdlib’deki saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Saldırıda yaşamını yitiren askerlerin ailelerine baş sağlığı dilenen açıklamada ölümlerin bölgedeki paylaşım savaşından kaynaklandığına dikkat çekildi:

“Kapitalist-emperyalist sistemin irileri bölgemize yerleşmiş durumdalar. Önce beslenen radikal gruplar ülkemize salınarak birçok cana kıydılar. Savaştan kaçan insanların ülkemize sığınmalarını sadece izlediler. Tarihsel olarak büyük öneme sahip kentlerin yıkımını önemsemeyerek savaşı büyüttüler. Silah ve enerji tacirlerinin beslediği vurucu güçleri devreye sokarak oluşturmuş oldukları plan ve stratejilerini hayata geçirdiler.

Kana ve paraya susamış sömürücü ve işgalci güçler için insan yaşamının hiçbir önemi yoktur. Temel amaçları bölgeyi sürekli olarak gerilim içinde tutarak halklar arasında düşmanlık yaratıp bölgenin zenginlik kaynaklarına el koymaktır.”

Emperyalist güçlere derhal bölgeyi terk etme çağrısı yapan Gökçe, “Başta Suriye ve Türkiye olmak üzere komşu ülkeler bir arada barış içinde yaşamak zorundadırlar. Bölgemizin savaşa değil barışa ihtiyacı var. Ölmeye ve öldürmeye değil yaşamaya ve yaşatmaya ihtiyacı var” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP, Göç ve Uyum Komisyonu’nu acilen toplantıya çağırdı

SONRAKİ HABER

TTB: Koronavirüs için önlemi alınmalı, gelmesi an meselesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa