28 Şubat 2020 14:21

Sol Parti’den İdlib açıklaması: Çözüm barış ve kardeşlik siyasetinde

Sol Parti İdlib’de yaşanan asker ölümlerine ilişkin açıklama yaparak hükümetin Suriye politikasını eleştirdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Sol Parti, Suriye'nin İdlib kentinde 33 Türkiye askerinin hayatını kaybetmesi üzerine yaptığı açıklamada iktidara “İdlib'de ne için ölüyor ve öldürüyoruz? Türkiye neden CIA tarafından eğitilmiş cihatçı güçleri koruma ve kollama sorumluluğu üstlenmek zorunda kaldı?​” sorularını yöneltti. Açıklamada “Suriye’yi her yönüyle yıkıma uğratan emperyalist saldırganlığa ilk günden itibaren karşı çıktık. AKP’nin cihatçı-fetihçi anlayışla, emperyalist yıkımın parçası olmasının nasıl felaketlere yol açacağını her aşamada ifade ettik. Bugün geldiğimiz tablo bu yöndeki gerici ve teslimiyetçi politikaların geldiği son ve kanlı duraktır” denildi.

AKP’nin kural tanımaz bir biçimde komşu Suriye ve Libya topraklarına asker göndermesinin hiçbir askeri, siyasi ve insani gerekçesini olmadığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“İktidar, savaşı içerde yaşadığı güç kaybını engellemenin ve muhalefeti susturmanın da bir yolu olarak kullanıyor. Bu yanlışta ısrara artık son verilmelidir. Başta ABD olmak üzere, Rusya ve tüm bölge ülkeleriyle birlikte Türkiye’de Suriye topraklarındaki askeri varlığına son vermelidir. ABD’ye ve NATO’ya askeri müdahale çağrıları yapılıyor. Suriye, ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında, Suriye’nin parçalanması amacıyla iç savaşa sürüklendi. Türkiye de AKP eliyle bu yıkım projesinin parçası kılındı. Bugün bir yanda ABD, bir yanda Rusya ile parçalanmış Suriye’de yaşanan çaresizlik bu politikanın sonucudur. Çözüm savaş ve işgalde değil, emperyalizme karşı durarak geliştirilecek bir barış ve kardeşlik siyasetindedir.” (Ankara/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sendikada örgüt içi demokrasiyi güçlendirmek için nispi temsil

SONRAKİ HABER

Adana'da Suriyeli mültecilerin dükkanları güvenlik gerekçesiyle açtırılmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...