29 Şubat 2020 01:26

Bolu’nun incileri

Yedigöller, her sanat aşığının ilham perilerine de ev sahipliği yapar. Zamanı donduran fotoğrafçılar, renklere, beden kazandıran ressamlar, ruha mırıldanan şairlerin, soluğu burada aldıkları yerdir.

Yedigöller | Fotoğraf:  Olcay Aytürk/Evrensel

Paylaş

Olcay AYTÜRK
Bolu

Yedigöller, her sanat aşığının ilham perilerine de ev sahipliği yapar aynı zamanda. Zamanı donduran fotoğrafçılar, renklere, rüyalara beden kazandıran ressamlar, ruha mırıldanan şairlerin, soluğu burada aldıkları yerdir.

Batı Karadeniz’de bulunan Bolu’da yer alan Yedigöller Milli Parkı, şehrin içinde gizli bir cennet olarak karşıladı bizi. Soğuk mevsimlerin ahenkli şiiri ile ruhumuzu saran oldukça engebeli geçitlerden büyülü göllere, orman denizine ulaştırdı. Sihirli güçler tarafından yapılmış, renk cümbüşüyle işlenmiş eşsiz bir tablo canlandı önümüzde. Orada, kasvet kasırgasından kaçıp saklanılacak, ruhu demlendirecek renkli, alternatif bir dünyaya yolculuk başlar her adımda… Kampseverler için de ayrıca konaklama imkanı sunan Yedigöller, her sanat aşığının ilham perilerine de ev sahipliği yapar aynı zamanda. Zamanı donduran fotoğrafçılar, renklere, rüyalara beden kazandıran ressamlar, ruha mırıldanan şairlerin, soluğu burada aldıkları yerdir.  

Yedigöller

YEDİGÖLLER’İN KENDİNE HAS ARMONİSİ

Her biri ayrı karakterlere bürünmüş ağaçların kavgasız dostluklarını izlerken, barışla emekle yaşamanın mümkün olduğu armoni içinde kayboluruz. Her birine selam vermeyi ihmal etmeden bu eşsiz dünyanın tadına bakmak için yolunuzu muhakkak düşürmeniz gereken Bolu’nun incilerinden Yedigöller, yedi ayrı sevdalının kimliğine bürünen Sazlıgöl, Nazlıgöl, Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, İncegöl, Küçükgöl’den oluşur. Her bir gölün sevda türküsü ayrı okunur. Sekter gerçeklikten ziyade mitolojik bir tarih barındırır içerisinde…

Yedigöller

GÖLCÜK TABİAT PARKI

Yedigöller’den Bolu’nun güneyine doğru gidildiğinde yeşilin her tonunun nakış gibi işlendiği Gölcük Tabiat Parkı’na ulaşırız. Suni yapıyı barındıran set gölü içerisinde binbir çeşit ağaç türü misafir edilir. Gölün hemen kenarında inşa edilmiş sevimli bir Devlet Konukevine rastlarız. Gölün etrafında süzüldükçe kavakların, çamların ve daha nice ağaç türünün özgürlük esintisiyle harmanlanırız. Huzurun türküsü çalınırken Gölcük’te bizlere doğanın muazzam üretiminden en iyi şekilde faydalanmak kalır; yaratıcılığınızı fotoğraflayarak zamanı dondurabilir, doğanın keyfini çıkarabilirsiniz. Nazım hasretinin vuslata eriştiği tek ve hür ağaçların kardeşçe yaşadığı orman tuvalidir Bolu’nun incileri…

ÖNCEKİ HABER

İnsan Hakları Derneği: Savaşa karşı çıkılması gerekir

SONRAKİ HABER

Öğretmen atamalarında haksızlık sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...