28 Şubat 2020 08:53

TMMOB: Ülkemizin Suriye’deki savaşın tarafı haline getirilmesinin sonucunu yaşıyoruz

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Ortadoğu'da silahların susturulması sesine kulak verilmeyerek, ülkenin savaşın tarafı haline getirilmesinin acı sonuçlarını yaşadığımızı dile getirdi.

TMMOB Logosu

Paylaş

TMMOB, Suriye'de yaşanan hava saldırısında 33 askerin hayatını kaybetmesi üzerine açıklama yaptı.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz tarafından yapılan açıklamada "Suriye toprakları uzun yıllardan bu yana emperyalist odakların güç yarıştırdığı kanlı bir savaşa sahne oluyor. Bölge halkına derin acılar ve yıkımlar yaşatan bu kirli savaş bugüne kadar milyonlarca kişinin evlerini bırakıp göç etmesine, yüzbinlerce kişinin hayatını kaybetmesine ve binlerce şehrin yıkılmasına neden oldu.

Bugüne kadar yaptığımız tüm açıklamalarda ülkemizin emperyalist güçler arasındaki etkinlik mücadelesinin tehlikeli tuzaklarından uzak durması gerektiğini dile getirdik. Ortadoğu’nun ve Suriye’nin ihtiyacı olan şeyin, şiddetin tırmandırılması değil, silahların susturularak barışın sağlanması olduğunu vurguladık.

Ne yazık ki, bu sese kulak verilmeyerek, ülkemizin Suriye’deki savaşın bir tarafı haline getirilmesinin acı sonuçlarını yaşıyoruz.

Dün Suriye’de 33 vatan evladını yitirdik. Hayatını kaybeden askerlerimizin derin üzüntüsünü yüreklerimizde taşıyoruz.

Hayatını kaybeden askerlerimize rahmet, acılı ailelerine ve tüm ülkemize baş sağlığı diliyoruz" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yusuf Karataş’tan İdlib değerlendirmesi: İktidarın ısrarlı politikasının sonucu

SONRAKİ HABER

TKP: Suriye politikası derhal terk edilmeli, Türk birlikleri geri çağrılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...