Yusuf Karataş’tan İdlib değerlendirmesi: İktidarın ısrarlı politikasının sonucu

İdlib'de Suriye ordusunun hava saldırısı sonucu en az 33 askerin hayatını kaybetmesini, ülkedeki ve dünyadaki yankılarını ve bundan sonra neler olabileceğini Yusuf Karataş'la konuştuk.

28 Şubat 2020 09:09
Son Güncellenme Tarihi: 01 Mart 2020 06:13
Paylaş

İdlib'de Suriye ordusu tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik gerçekleştirilen hava saldırısı sonucu en az 33 asker hayatını kaybetti. Türkiye'nin Suriye ve İdlib'deki varlığını daha çok tartışmaya açan bu ölümleri, Türkiye ve dünyadaki yankılarını, bundan sonra olabilecekleri ve ne yapılması gerektiğini Evrensel Gazetesi Yazarı Yusuf Karataş'la konuştuk

“İdlib’te bu acıların yaşanması, iktidarın yürüttüğü politikalarda ısrar etmesinin bir sonucudur.  Gözlem noktalarının ateş altında kalması sonrasında çokça “askerler geri çekilsin” çağrısı yapıldı ancak iktidar bunu dinlemek yerine asker ve zırhlı araç sevkiyatı yaparak, böylesi olayların yaşanmasına ortam hazırlayan bir politika izledi.

Bir savaş ilanı üzerinden savaşı tırmandırmak isteyen siyasetçilerin sesi çok duyuluyor. İhtiyaç savaş çığırtkanlığı değil, yanlıştan dönülmesi noktasındaki tutumun geliştirilmesidir.” (Evrensel WebTV)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Bakan Akar'dan İdlib saldırısı sonrası ilk açıklama

SONRAKİ HABER

TMMOB: Ülkemizin Suriye’deki savaşın tarafı haline getirilmesinin sonucunu yaşıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...