28 Şubat 2020 08:16 Güncelleme: 28 Şubat 2020 12:51

Emekliler promosyon hakkını istiyor

Tüm Emekli Sen, ülke genelinde emeklilere promosyon hakkı için imza kampanyası başlattı. Bornova şube üyeleri kampanya kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda stant açtı.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Emeklilere promosyon hakkı tanınması için başlatılan imza kampanyası kapsamında Tüm Emekli Sen Bornova Şubesi stant açtı. Bornovalıların standa ilgisi yoğun olurken, imza veren emeklilerden bazıları “İmza vermekle olmuyor. Eylem yapın sokağa çıkalım. Artık yeter” diye tepki gösterdi.

HALK PATLAMA NOKTASINDA

Şube Başkanı Mehmet Düşünceli ise, “Emekliler dilenci değil, sadaka ihtiyacı yok. Hakları olan promosyon ve maaş artışlarını istiyor. Bankalar bizim maaşlarımızı kullanıyor ancak getirisinden faydalanamıyoruz. Biliyorsunuz kamu çalışanlarının özellikle Büro Emekçileri Sendikası’nın mücadelesiyle kazanıldı bu hak. Bizde milyonlarca emekliyiz. Bankalar bizim paramızı kullanıyorsa karşılığını da vermeli” dedi. Standa ilginin yoğun olduğunu söyleyen Düşünceli, “Halk patlama noktasında. İnsanlar imza vermek yetmez, sokağa çıkalım diyorlar. Biz bu tepkiyi örgütlemeye de talibiz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam