28 Şubat 2020 06:36

Dışişleri Bakanlığından AB'ye sondaj yaptırımı tepkisi

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada AB'nin 27 Şubat'ta TPAO yetkilileri hakkındaki yaptırımının hiçbir hüküm ve değerinin olmadığı ifade edildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Dışişleri Bakanlığı tarafından AB'nin iki TPAO yetkilisi için aldığı yaptırım kararına ilişkin bir açıklama yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri nedeniyle AB'nin aldığı yaptırım kararına ilişkin listenin onaylanması hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "AB'nin dün 2 TPAO yetkilimizin isimlerini içeren yaptırım listesini onaylaması, birlik dayanışması kisvesi altında tarafgir ve hukuk tanımaz tutumunun yeni bir örneğidir. AB’nin 11 Kasım 2019 tarihli kararı uyarınca açıklanan bu yaptırımın bizim için hiçbir hüküm ve değeri yoktur." denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"AB'nin Rum/Yunan ikilisinin maksimalist deniz yetki alanı iddialarını, hangi kararı alırsa alsın, ülkemize dikte etmeye çalışması beyhudedir. AB uluslararası bir mahkeme gibi hareket edemez. Sınırlandırılmamış ihtilaflı deniz yetki alanlarını nihai deniz sınırları gibi gösteremez. 27 Şubat tarihli söz konusu yaptırım kararı, Doğu Akdeniz’de hem kendi haklarımızı hem Kıbrıs Türklerinin haklarını korumak konusundaki kararlılığımızı etkilemeyecek, bilakis daha da güçlendirecektir." (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hükümetin rüyası: Türkiye 2019’da yüzde 0,9 büyüdü

SONRAKİ HABER

Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümü: Tüm süreçlerde ciddiyetsizlik var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...