27 Şubat 2020 22:09
Son Güncellenme Tarihi: 28 Şubat 2020 03:09

CHP, İdlib'deki saldırı nedeniyle, TBMM'yi kapalı oturumla toplantıya çağırdı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İdlib'de 33 askerin yaşamını yitirdiği saldırı sonrası, TBMM'yi gelişmeleri görüşmek üzere kapalı oturumla toplantıya çağırdı.

Fotoğraf: Kaan Ulu/DHA

Paylaş

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu 33 askerin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan saldırıya ilişkin parti genel merkezinde basın açıklaması yaptı. Öztrak, TBMM'yi kapalı oturumla toplantıya çağırdı.

İdlib'deki saldırı nedeniyle CHP Genel Merkezinde düzenlenen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı devam açıklama yapan Öztrak, şunları kaydetti:

"İdlib'de durum son derece ciddi ve endişe verici. Hatay Valisinin yaptığı açıklamada İdlib'de çok sayıda şehit ve yararlıların olduğu anlaşılmaktadır. Milletçe büyük üzüntü içindeyiz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, şehitlerimizin yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Genel Başkanımızın günlerdir söylediği gibi Suriye de Libya da İdlib de Mehmetçiğimizin tek bir tırnağı dahi etmez. Türk ordusu TBMM'nin ordusudur, onlarca şehidimiz varken TBMM'nin buna sessiz kalmasını beklemememiz gerekir. Bu nedenle CHP olarak konuyu görüşmek üzere yarın Meclis'i kapalı oturumla toplantıya çağırıyoruz."

Soru almayacağını belirten Öztrak, "Çünkü soruları yanıtlaması gereken başkaları" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İdlib'de 33 askerin yaşamını yitirdiği saldırıya Türkiye ve dünyadan tepkiler

SONRAKİ HABER

RTÜK'ten İdlib uyarısı: Kanunun verdiği yetkiyle yayınlar yakından takip edilmektedir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...