27 Şubat 2020 18:52
Son Güncellenme Tarihi: 28 Şubat 2020 03:12

Ankara'da İdlib hareketliliği: Beştepe'de 6 saatlik İdlib zirvesi

Beştepe'de İdlib gündemiyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında üst düzey askeri yetkililerin katılımıyla 6 saatlik toplantı düzenlendi.

Fotoğraf: Ex13/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Paylaş

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İdlib gündemiyle olağanüstü güvenlik zirvesi düzenlendi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen basına kapalı yapılan zirve, yaklaşık 6 saat sürdü ve saat 03.00 sularında sona erdi.

Erdoğan başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da aralarında bulunduğu üst düzey bir heyet yer aldı.

Zirve sırasında telefon diplomasisi sürdü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı O'Brien ile görüştü.

Zirve sonrası açıklama yapılmadı ancak İletişim Başkanı Fahrettin Altun, zirve sürerken, İdlib'de düzenlediği saldırıyla TSK mensuplarını vuran Suriye'ye misliyle mukabele edilmesinin kararlaştırıldığını açıkladı. Altun "Hava ve kara ateş destek unsurlarımızla rejimin bilinen tüm hedefleri ateş altına alınmıştır, alınmaya devam etmektedir" ifadesini kullandı.  

Altun, güvenlik zirvesine dair açıklamasında "Bu kapsamda hava ve kara ateş destek unsurlarımızla rejimin bilinen tüm hedefleri ateş altına alınmıştır, alınmaya devam etmektedir. Bu vesileyle rejimin işlediği insanlığa karşı suçların durdurulması amacıyla Astana Süreci'nin tarafları başta olmak üzere tüm uluslararası toplumu üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz" dedi.

KILIÇDAROĞLU GELİŞMELERİ PARTİ GENEL MERKEZİNDE TAKİP EDİYOR

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu da katıldığı televizyon programından sonra parti gelen merkezine geçti. Kılıçdaroğlu'nun İdlib'e ilişkin gelişmeleri kurmaylarıyla birlikte burada takip ettiği bildirildi.

AKŞENER, ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İdlip'deki gelişmelerle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştü. Balıkesir programını iptal eden Akşener'in gelişmeleri takip etmek ve değerlendirmek üzere Ankara'ya döndüğü aktarıldı.

MHP: GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ

MHP'den yapılan açıklamada da Devlet Bahçeli'nin divan üyeleriyle birlikte gelişmeleri parti genel merkezinde takip ettiği aktarıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Pentagon'dan Akar-Esper görüşmesi açıklaması: Birlikte çalışmanın yollarını arıyoruz

SONRAKİ HABER

Rusya: Türkiye'ye ait İHA, 25 Şubat'ta Suriye ordusu tarafından düşürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...