27 Şubat 2020 16:22

8 yaşındaki kanser hastası Ahmet tedavisinin başlaması için pasaport bekliyor

Annesinin yurtdışı yasağı nedeniyle tedavisi geciken kanser hastası 8 yaşındaki Ahmet, beklemedeki pasaport işlemlerini bekliyor.

Avukat Nurettin Tanış

Paylaş

Annesinin yurtdışı yasağı nedeniyle tedavisi geciken kanser hastası 8 yaşındaki Ahmet, şimdi de pasaport bekliyor. Adana Barosu İnsan Hakları Komisyonu, sürecin hızlandırılmasını istedi.

Adana Barosu İnsan Hakları komisyonu kanser tedavisi içi Almanya’ya gidişi annesine konulan yurtdışı yasağı nedeniyle geciken 8 yaşındaki Ahmet için açıklama yaptı. Annesinin yurtdışı yasağının kaldırıldığını hatırlatan Baro, pasaport müracaatının hâlâ beklediğini hatırlatarak idari işlemlerin bir an evvel tamamlanıp daha fazla gecikme yaşanmadan tedavinin başlaması için yurt dışına çıkmasının hızlandırılmasını istedi.

“PASAPORT MÜRACAATI HÂLÂ BEKLEMEDE”

İnsan Hakları Komisyonu adına komisyon başkanı Nurettin Tanış tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Henüz 8 yaşında olan Ahmet'in annesi Zekiye Ataç’ın yargılandığı Mersin 7.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yurt dışı yasağı kaldırılmış, sonrasında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da yürütülmekte olan başka bir soruşturma kapsamında uygulanan adli kontrol ve yurt dışı yasağı kaldırılmıştır. Yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasından sonra Ahmet’in annesi Zekiye Ataç tarafından yurt dışına çıkış ve pasaport müracaatında bulunulmuş, bu müracaatın cevabı beklenmektedir.

Mevcut hukuki duruma göre Zekiye Ataç’ın oğlu Ahmet’in yurt dışında tedavisini yaptırması ve yurt dışına çıkabilmesi içi hiçbir engel bulunmamaktadır. Adana Valiliğine yapılan pasaport müracaatı ivedi olarak tamamlanıp Ahmet’in tedavisinin sağlanarak sağlığına kavuşması duyarlılık sahibi herkesin isteği ve beklentisidir. Evrensel hukukun en temel haklarından olan yaşam hakkı, vücut bütünlüğü hakkı ve tedavi olma hakkının bir an evvel kullandırılması, telafisi imkansız sağlık sorunları yaşanmaksızın hızlı davranılması zorunludur. Anne bakımına, ilgisine ve şefkatine muhtaç olan henüz 8 yaşındaki Ahmet'in bir an evvel annesiyle birlikte yurt dışına gidip tedavisi görmesinin önündeki engellerin idari işlemlerin de tamamlanarak sağlanmasını talep ediyoruz. Bu durumu görev ve yetki makamında olanların dikkatine bir kez daha sunuyoruz. Yaşam hakkının kutsallığı çerçevesinde, Ahmet'in yaşatılması ve sağlığına kavuşması için tüm engellerin kaldırılması konusunda baromuz üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edecektir.” (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yıldız Teknik Üniversitesinde yemek zammı geri çekildi

SONRAKİ HABER

AB'den Türkiye'ye bir Doğu Akdeniz yaptırımı daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...